יום חמישי, 19 במרץ 2015

אתי אלימלך מעבירה סדנת אוכל אינדונזית במטבח של מאיר השמן.

את אתי אלימלך ראיתי לראשונה בתוכנית של אהרוני, מבשלת אוכל אינדונזי.
זה נראה לי מאד טעים ומענין.
ולכן שמחתי מאד כשכתבה שהיא מעונינת להעביר סדנא בהתנדבות במטבח של מאיר השמן.
אתי שבילתה שנים רבות בחו"ל, נחשפה בהולנד לבישול האינדונזי
(הולנד שלטה שנים רבות על אינדונזיה)
בסדנא לימדה והכינה אתי 'שולחן אורז',
אורז טעים (מבושל בחלב קוקוס ותבלינים בתוספת תבשילים טעימים.

התחלנו בהכנת 'סמבל' שהוא מעין סחוג תימני,
ומשמש לתיבול המנות.
גילוי נאות, כשראיתי את אתי  מכניסה כל כך הרבה פלפלי צ'ילי למעבד מזון
וכל המטבח התמלא באדי חריפות, חששתי שלא נוכל לאכול את ה'סמבל'
אבל התבדיתי, ה'סמבל יצא כל כך טעים וממש ממכר, ואנחנו טעמנו ואכלנו ממנו
על לחם עוד לפני שהוכנס לתבשילים.


הכנו חתיכות עוף ברוטב סטה, רוטב של בוטנים טעים



קציצות עוף ברוטב חלב קוקוס



תבשיל בקר בכוכב אניס וחלב קוקס

סלט ירוק

והיה גם קינוח טעים (לא אינדונזי, ועליו אכתוב בנפרד)
נהניתי מאד מהסדנא, וכבר הכנתי את ה'סמבל'
ומתכננת בקרוב מאד להכין גם את שאר המתכונים שלמדתי בסדנא.
מעבר למתכונים הטעימים והמעניינים (טעמים חדשים לי) נהניתי
מהאוירה הנעימה שהשרתה אתי, הרוגע והחיוך...
היה לי ממש כייף

לאתר של אתי אלימלך לחצו כאן
לסדנאות הבאות במטבח של מאיר השמן, מטבח הזנה לילדים, לחצו כאן

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה