יום חמישי, 26 במרץ 2015

ריבת אתרוגים

מדי שנה אני מחכה לחג הסוכות כדי להכין ריבת אתרוגים שטעמה מיוחד.
בשנים עברו הייתי מבקרת בשוק ארבעת המינים סמוך לסגירתו ומתמקחת עם המוכרים בכדי לקנות את האתרוגים שנשארו במחיר מוזל, ועדין זה היה יוצא לא זול.
באחד מטיולי לפני כשנתיים מצאתי פרדס אתרוגים, והשנה את הריבה התחלתי  בסיור בפרדס אתרוגים,

ולאחר חיפוש טלפוני ארוך אחר הבעלים של הפרדס בכדי לקבל אישור, אפשר להתחיל לאסוף אתרוגים שנפסלו לברכה, והם טובים לריבה.

רחצתי היטב את האתרוגים

חתכתי וגילענתי

גררתי,והרתחתי במים שלוש פעמים (להחליף מים בכל פעם)

הוספתי סוכר במשקל הפרי ובשלתי עד שהריבה מוכנה

ויש גם אתרוגים מסוכרים. לחצו כאן

תגובה 1:

  1. כמו שכתבתי לך, היום הכנתי ריבת הדרים. אבל לא היו לי אתרוגים. אני מניח שבסביבה שלי לא אמצא, אבל אולי אמצא אחרים.

    השבמחק