יום שני, 23 במרץ 2015

דג דניס מאודה עם פטריות שיטקה וחזה אווז מעושן

ביום שישי השתתפתי בסדנת בישול שהעביר לאון אלקלעי במטבח של מאיר השמן.
לאון שף נהדר, ואיש מקסים, חם, חייכני, וסבלני.
כמו השפים האחרים שבאים למטבח של מאיר השמן, גם לאון העביר את הסדנא בהתנדבות.
היה נהדר, ואני כבר מחכה לסדנא הבאה שתהיה עם יניבניב ב 4 לאוגוסט.
מצרפת מתכון בליווי צילומים מהסדנא:

דג דניס מאודה עם פטריות שיטקה וחזה אווז מעושן / לאון אלקלעי
חומרים:
1 דג דניס במשקל 450 גר`
1 כף יין אורז או יין לבן
1/2 כפית מלח
1 בצל ירוק חתוך לרצועות אלכסוניות דקות
2 פרוסות ג`ינג`ר חתוך למקלונים דקים
8 פרוסות חזה אווז מעושן כולל השומן
4 פטריות שיטאקה  (בריאות למערכת החיסונית)
1/2 כף סויה
כפית שמן שומשום

אופן ההכנה:
משרים את הפטריות במים חמים למשך 20 דקות, מסננים וחותכים כל פטריה ל 2


שוטפים את הדג במים קרים ומייבשים במגבת נייר
חורצים בכל דג 4 חריצים אלכסוניים עמוקים עד לאדרה של  הדג


מערבבים את היין עם המלח הבצל והג`ינג`ר
יוצקים מעל הדג את התערובת ומכניסים את הבצל והג`ינג`ר לחלל הבטן של הדג
מסדרים בכל חריץ של הדג פרוסות אווז מעושן וחצי פטריה.

מניחים את הדג על צלחת ומניחים במכשיר אידוי

מאדים את הדג במשך 10 דקות

מוציאים את הצלחת מכלי האידוי או הסיר, בוזקים בצל ירוק ומגישים

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה