יום שני, 23 במרץ 2015

סלט גזר תאילנדי

ביום הולדתי האחרון, נסעתי עם ניצי וסנופי לטיול ברמת הגולן, זה היה אמור להיות טיול שלג, שהפך לטיול טעימות. בסיומו של הטיול עצרנו במסעדת פגודה בטבריה (שנפגעה במלחמה האחרונה מפגיעת טיל) לארוחת ערב, ושם למרות שלא הייתי רעבה בכלל, אכלתי ארוחה נהדרת שכללה גם את סלט הגזר עם אגוזי הקשיו. לארוחה בסוכה החלטתי להכין את הסלט, ולאור ההתלהבות, נראה לי שנכין אותו עוד הרבה פעמים. תודה לניצי על המתכון.

סלט גזר תאילנדי ממסעדת פגודה
 4 גזרים
מלפפונים ירוקים על קליפתם (בכמות פחותה מזו של הגזרים, משהו כמו 1 מלפפון על כל 4 גזרים)
3 כפות חומץ רגיל
3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
2-3 כפות סוכר
1/4 כוס שמן רגיל (לא זית)
מלח פלפל שחור גרוס
קשיוז קלויים

לחתוך את הגזרים לג`ולינים, או לגרור במגררת הגסה במעבד המזון.
לחתוך גם את המלפפונים לג`ולינים. על קליפתם.
לשים בקערה.
לערבב את כל חומרי הרוטב.
לטעום.
הטעם צריך לנוע בין חמצמץ-מתקתק- טיפה מלוח.
לשפר התיבול לפי הטעם.
למזוג על הגזר.
להניח להשרייה כמה דקות.
לפזר את הקשיוז על הסלט ולהגיש.
שידרוגים:
להוסיף שום כתוש לרוטב, או/ו פלפל צ`ילי חתול לפיסות או עיגולים דקיקים.
להוסיף שומשום קלוי לזרייה על הירקות.
טעים גם למחרת.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה