יום שישי, 27 במרץ 2015

תפוזונים מסוכרים

לפני שנה הכנתי תפוזונים מסוכרים, על פי מתכון שנתנה פאי בריבוע, הכנת המתכון אורכת שבועיים, אבל התוצאה, בעיני, כל כך טעימה, שהחלטתי לחזור ולהכין גם השנה.
והנה המתכון עצמו:

חומרים:
קומקווט
סוכר
מים
שבועיים נוכחות רצופה בארץ/בבית וקצת עבודה

הוראות הכנה:
יום 1:
רוחצים הפרי, דוקרים במזלג בשלושה מקומות, שמים בסיר ומכסים במים תוך כדי מדידת כל 1¼ כוס מים.
מבשלים במים, מרגע הרתיחה 10 דקות. מסננים. ושומרים מי הבישול. מוסיפים למי הבישול סוכר: 175 גרם סוכר על כוס ורבע מים. מבשלים את התערובת עד שהסוכר נמס, מכניסים את התפוזים לסירופ ומשאירים 24 שעות.
יום 2:
מסננים, מודדים את הנוזלים ומוסיפים להם 50 גרם סוכר על כל 1¼ כוס מים. מבשלים עד להמסת הסוכר, מחזירים הפירות לסירופ ומשאירים 24 ש`
יום 3:
חוזרים על הנ"ל (יום 2) במשך 5 ימים נוספים. עד יום 7 - כולל.
יום 8 ו-9:
מסננים ומוסיפים למים 75 גרם סוכר לכל 1¼ כוס מים. ממיסים סוכר ומרתיחים, עם הפרי, 3-4 דקות משאירים יומיים.
יום 10 עד יום 13:
מסננים, מוסיפים 75 גרם סוכר לכל 1¼ כוס מים. ממיסים. משאירים הפירות 4 ימים בסירופ.
יום 14:
מסננים, משאירים במסננת במשך כ-12 שעות. מפזרים על רשת או מגש לייבוש לעוד יומיים.

תגובה 1:

  1. שווה לנסות, למרות משך ההכנה.
    היום הכנתי ריבת הדרים עם קליפה. יצאה נהדר. אבל זה אחרת ומזמין.
    תודה, ענת!

    השבמחק