לפני שנה הכנתי תפוזונים מסוכרים, על פי מתכון שנתנה פאי בריבוע, הכנת המתכון אורכת שבועיים, אבל התוצאה, בעיני, כל כך טעימה, שהחלטתי לחזור ולהכין גם השנה.
והנה המתכון עצמו:
חומרים:
קומקווט
סוכר
מים
שבועיים נוכחות רצופה בארץ/בבית וקצת עבודה
הוראות הכנה:
יום 1:
רוחצים הפרי, דוקרים במזלג בשלושה מקומות, שמים בסיר ומכסים במים תוך כדי מדידת כל 1¼ כוס מים.
מבשלים במים, מרגע הרתיחה 10 דקות. מסננים. ושומרים מי הבישול. מוסיפים למי הבישול סוכר: 175 גרם סוכר על כוס ורבע מים. מבשלים את התערובת עד שהסוכר נמס, מכניסים את התפוזים לסירופ ומשאירים 24 שעות.
יום 2:
מסננים, מודדים את הנוזלים ומוסיפים להם 50 גרם סוכר על כל 1¼ כוס מים. מבשלים עד להמסת הסוכר, מחזירים הפירות לסירופ ומשאירים 24 ש`
יום 3:
חוזרים על הנ"ל (יום 2) במשך 5 ימים נוספים. עד יום 7 - כולל.
יום 8 ו-9:
מסננים ומוסיפים למים 75 גרם סוכר לכל 1¼ כוס מים. ממיסים סוכר ומרתיחים, עם הפרי, 3-4 דקות משאירים יומיים.
יום 10 עד יום 13:
מסננים, מוסיפים 75 גרם סוכר לכל 1¼ כוס מים. ממיסים. משאירים הפירות 4 ימים בסירופ.
יום 14:
מסננים, משאירים במסננת במשך כ-12 שעות. מפזרים על רשת או מגש לייבוש לעוד יומיים.
קומקווט
סוכר
מים
שבועיים נוכחות רצופה בארץ/בבית וקצת עבודה
הוראות הכנה:
יום 1:
רוחצים הפרי, דוקרים במזלג בשלושה מקומות, שמים בסיר ומכסים במים תוך כדי מדידת כל 1¼ כוס מים.
מבשלים במים, מרגע הרתיחה 10 דקות. מסננים. ושומרים מי הבישול. מוסיפים למי הבישול סוכר: 175 גרם סוכר על כוס ורבע מים. מבשלים את התערובת עד שהסוכר נמס, מכניסים את התפוזים לסירופ ומשאירים 24 שעות.
יום 2:
מסננים, מודדים את הנוזלים ומוסיפים להם 50 גרם סוכר על כל 1¼ כוס מים. מבשלים עד להמסת הסוכר, מחזירים הפירות לסירופ ומשאירים 24 ש`
יום 3:
חוזרים על הנ"ל (יום 2) במשך 5 ימים נוספים. עד יום 7 - כולל.
יום 8 ו-9:
מסננים ומוסיפים למים 75 גרם סוכר לכל 1¼ כוס מים. ממיסים סוכר ומרתיחים, עם הפרי, 3-4 דקות משאירים יומיים.
יום 10 עד יום 13:
מסננים, מוסיפים 75 גרם סוכר לכל 1¼ כוס מים. ממיסים. משאירים הפירות 4 ימים בסירופ.
יום 14:
מסננים, משאירים במסננת במשך כ-12 שעות. מפזרים על רשת או מגש לייבוש לעוד יומיים.
שווה לנסות, למרות משך ההכנה.
השבמחקהיום הכנתי ריבת הדרים עם קליפה. יצאה נהדר. אבל זה אחרת ומזמין.
תודה, ענת!