יום שני, 23 במרץ 2015

כדורי אורז ממולאים בקבב דג ים על מצע שעועית ירוקה וקרם ווסבי.

בסדנא שנערכה במטבח של מאיר השמן
לימדה רותי אוליבר איך להכין
 

כדורי אורז ממולאים בקבב דגים על מצע של שעועית ירוקה וקרם ווסבי
חומרים:
האורז היה כמו אורז לסושי - 2 כוסות אורז עגול, 2 כוסות מים ,2 כפות חומץ אורז,  2 כפות סוכר, 1/2 כפית מלח
לקבב: 350 פילה דג (לוקוס, דניס, מוסר) 1 צרור כוסברה , פרוסת לחם לבן מושרה במים, מלח , פלפל שחור גרוס, 1/2 כפית כמון, מיץ מחצי לימון
לקרם וואסאבי:150- גרם שמנת מתוקה, 2 כפות מיונז, 1 כפית מיץ לימון, 1 כפית גרידת לימון, 2 כפות קרם פרש, 1 כפית וואסאבי, 2 כפות דבש, מלח.
אופן ההכנה: 
לשטוף היטב את האורז, להרתיח ולבשל מכוסה 20 דקות. לכבות ולהמתין 10 דקות. לערבב את שאר המצרכים, לשפוך על האוז ולערבב עם האורז בתנועות עטיפה, כמו קרם לעוגה מספר פעמים. לצננן.
לערבב את כל חמרי הקבב על ידי חתוך דק או על ידי טחינה של כל המצרכים.
בידיים רטובות ללוש כמות קטנה של אורז, ליצור כדורים בגודל קצת יותר גדול מכדורי פינג פונג, כשבתהליך כמו של הכנת קובה פותחים מכניסים את המלית וסוגרים.
טובלים הכל בביצה ופנקו ומטגנים.

לקרם וואסאבי להקציף את השמנת קלות ולהוסיף את שאר המצרכים. יוצא רטוב מאד עדין מתאים לכל סוגי הדגים.
ההגשה נעשתה על גבי שעועית דקה שהוקפצה בשמ"ז ותובלה.  אוליבר אוהבת מאד את טעמם של גרגרי הכוסברה. 

אפשר באותה שיטה למלא את האורז במטבעות שוקולד, או בטרפלס קפוא, ולהגיש עם גלידת קוקוס או וניל. יוצא נהדר. ניסינו בסדנה עם שוקולד פרה רגיל וגם כן יצא טעים. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה