יום שלישי, 24 במרץ 2015

פנקוטה הפתעה

מנה שהכנתי למפגש טרום שבועות של פורום אוכל באורט
הפנקוטה מחלב קוקוס ולמון גראס
והמילוי מפטל שגדל אצלנו על הגג


מתכון
פנקוטה הפתעה – ענת סקילי

לפנקוטה הלבנה
גר` חלב קוקוס 250
גר` שמנת מתוקה 750
למון גראס
50 גר` סוכר
3 עלי ג`לטין

אופן ההכנה
להרתיח את חלב הקוקוס עם עלי הלמון גראס ולהשרות לילה לאיחוד טעמים
לסנן את עלי הלמון גראס ולהוסיף את  השמנת המתוקה, והסוכר, ולחמם.
להוסיף את הג`לטין ולערבב היטב

פנקוטה פטל
200 גר` פטל טרי (במקרה שלנו ישר מהגינה, אבל אפשר גם מפטל קפוא)
250 גר` שמנת מתוקה
מיץ לימון
50 גר` סוכר
1.5 עלי ג`לטין

אופן ההכנה  - פנקוטה פטל
לטחון את הפטל ולהוסיף לימון וסוכר להדגשת טעמים
להרתיח את השמנת המתוקה, להוסיף את הג`לטין ולערבב עד שימס
להוסיף את  הפטל הטחון

אופן ההכנה
להכין את פנקוטה הפטל ולהקפיא בכלים קטנים, אני השתמשתי בתבנית סיליקון עם שקעים קטנים
לסגור רינג (מנה אישית ) בפלסטיק נצמד.
לשפוך כסמ` גובה מתערובת הפנקוטה הלבנה ולהכניס להקפאה
לאחר שהשכבה של הפנקוטה הלבנה קפאה, להוציא מהמקפיא,
לשים במרכז הרינג את הפנקוטה פטל הקפואה
ולכסות את הכל בפנקוטה הלבנה

2 תגובות: