מנה שהכנתי למפגש טרום שבועות של פורום אוכל באורט
הפנקוטה מחלב קוקוס ולמון גראס
והמילוי מפטל שגדל אצלנו על הגג
מתכון
50 גר` סוכר
200 גר` פטל טרי (במקרה שלנו ישר מהגינה, אבל אפשר גם מפטל קפוא)
250 גר` שמנת מתוקה
50 גר` סוכר
פנקוטה הפתעה – ענת סקילי
לפנקוטה הלבנה
גר` חלב קוקוס 250
גר` שמנת מתוקה 750
למון גראס
3 עלי ג`לטין
אופן ההכנה
להרתיח את חלב הקוקוס עם עלי הלמון גראס ולהשרות לילה לאיחוד טעמים
לסנן את עלי הלמון גראס ולהוסיף את השמנת המתוקה, והסוכר, ולחמם.
להוסיף את הג`לטין ולערבב היטב
פנקוטה פטל
מיץ לימון
1.5 עלי ג`לטין
אופן ההכנה - פנקוטה פטל
לטחון את הפטל ולהוסיף לימון וסוכר להדגשת טעמים
להרתיח את השמנת המתוקה, להוסיף את הג`לטין ולערבב עד שימס
להוסיף את הפטל הטחון
אופן ההכנה
להכין את פנקוטה הפטל ולהקפיא בכלים קטנים, אני השתמשתי בתבנית סיליקון עם שקעים קטנים
לסגור רינג (מנה אישית ) בפלסטיק נצמד.
לשפוך כסמ` גובה מתערובת הפנקוטה הלבנה ולהכניס להקפאה
לאחר שהשכבה של הפנקוטה הלבנה קפאה, להוציא מהמקפיא,
לשים במרכז הרינג את הפנקוטה פטל הקפואה
ולכסות את הכל בפנקוטה הלבנה
מקסים
השבמחקנראה מאוד יפה ומיוחד
השבמחקתודה