יום שני, 23 במרץ 2015

כבד אווז על קדאיף עם תאנים בכרמל וניל

היום במטבח של מאיר השמן, השף יניב גור אריה העביר סדנת בשרים מיוחדת במינה
שילובי טעמים מיוחדים ומעניינים, והמון טיפים לעבודה.

המתכון:
8 מנות

לכבד:
8 נתחים של כבד אווז (כ-80 גרם לנתח)
מלח ים אפור, פלפל גרוס

לקדאיפ:
150 גרם אטריות קדאיפ
50 גרם חמאה מומסת

לתאנים צלויות:
8 תאנים
3 כפות דבש
8 קוביות חמאה

למרקחת תאנים ווניל:
70 גרם סוכר
10 תאנים חתוכות לקוביות
1 מקל וניל
80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

להגשה:
טחינה גולמית
אופן הכנה
לקדאיפ: מערבבים קדאיפ עם חמאה מומסת. בעזרת מיקד עגול משטחים בתבנית 8 עיגולים. אופים ב-190 מעלות, 7 דקות, עד הזהבה.
 

לתאנים צלויות: מסמנים חתך בצורת שתי וערב בתוך התאנה , מסדרים על תבנית תנור וממלאים כל תאנה בקוביית חמאה, יוצקים דבש ואופים בחום של 220 מעלות 10 דקות.
 


למרקחת תאנים: ממיסים את הסוכר עד לקבלת קרמל, מוסיפים וניל ותאנים ומערבבים קלות, בוחשים פנימה חמאה עד שהיא נמסה ומבשלים על להבה נמוכה כ-1/4 שעה עד שהמרקחת סמיכה.
 
לכבד: מתבלים את הכבדים במלח ופלפל. צורבים את נתח כבד האווז כדקה מכל צד, על מחבת כבדה וחמה ללא שומן. מניחים את הכבד על התאנה ואופים בתנור החם עוד 4 דקות.
להגשה:
מניחים תאנה עם נתח כבד במרכז הצלחת על עיגול הקדאיף,
מוזגים מעל ממרקחת התאנים
ומסביב מטפטפים טחינה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה