היום במטבח של מאיר השמן, השף יניב גור אריה העביר סדנת בשרים מיוחדת במינה
שילובי טעמים מיוחדים ומעניינים, והמון טיפים לעבודה.
המתכון:
8 מנות
לכבד:
8 נתחים של כבד אווז (כ-80 גרם לנתח)
מלח ים אפור, פלפל גרוס
לקדאיפ:
150 גרם אטריות קדאיפ
50 גרם חמאה מומסת
לתאנים צלויות:
8 תאנים
3 כפות דבש
8 קוביות חמאה
למרקחת תאנים ווניל:
70 גרם סוכר
10 תאנים חתוכות לקוביות
1 מקל וניל
80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
להגשה:
טחינה גולמית
אופן הכנה
לקדאיפ: מערבבים קדאיפ עם חמאה מומסת. בעזרת מיקד עגול משטחים בתבנית 8 עיגולים. אופים ב-190 מעלות, 7 דקות, עד הזהבה.
לתאנים צלויות: מסמנים חתך בצורת שתי וערב בתוך התאנה , מסדרים על תבנית תנור וממלאים כל תאנה בקוביית חמאה, יוצקים דבש ואופים בחום של 220 מעלות 10 דקות.
למרקחת תאנים: ממיסים את הסוכר עד לקבלת קרמל, מוסיפים וניל ותאנים ומערבבים קלות, בוחשים פנימה חמאה עד שהיא נמסה ומבשלים על להבה נמוכה כ-1/4 שעה עד שהמרקחת סמיכה.
לכבד: מתבלים את הכבדים במלח ופלפל. צורבים את נתח כבד האווז כדקה מכל צד, על מחבת כבדה וחמה ללא שומן. מניחים את הכבד על התאנה ואופים בתנור החם עוד 4 דקות.
להגשה:
מניחים תאנה עם נתח כבד במרכז הצלחת על עיגול הקדאיף,
מוזגים מעל ממרקחת התאנים
ומסביב מטפטפים טחינה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה