השבוע היתה לנו סדנא מיוחדת במטבח של מאיר השמן
את הסדנא העביר מיכאל כץ שכיום הוא שף על במסעדות אדום, קולוני ולבן בירושלים
את הסדנא העביר מיכאל כץ שכיום הוא שף על במסעדות אדום, קולוני ולבן בירושלים
הוא בעל רקורד מפואר של עבודה במסעדות בחו"ל בניהן מסעדות של שנים ושלושה כוכבי משלן
הוא גם לימד בקורדון בלו, ואכן הסדנא היתה מאד מובנת ודידקטית.
מיכאל הצהיר בתחילת הסדנא שהוא אינו בא ללמד עוד מתכונים אלא מתמקד בגישות ובטכניקות
מיכאל הצהיר בתחילת הסדנא שהוא אינו בא ללמד עוד מתכונים אלא מתמקד בגישות ובטכניקות
הסדנא התחילה בשאלה משונה לכאורה
מדוע כולנו אוהבים המבורגר
ולאחר ששמע את ההסבים והתשובות שלנו
מדוע כולנו אוהבים המבורגר
ולאחר ששמע את ההסבים והתשובות שלנו
הסביר מיכאל על על מרקמים וטעמים
טעמים
|
מרקמים
|
מתוק – לחם וקטשופ
חריף – כאב ולא טעם
חמיצות – מלפפון חמוץ
מלוח
מרירות – חסה (פותח תאבון)
אוממי – תחושה חשמלית
|
לחמניה רכה
רוטב מתפוצף בפה
הבשר
ירקות פריכים
|
ועל כך שעלינו לדאוג שכל הטעמים יהיו במנה בכדי שתהיה מנה מוצלחת
וכך במהלך שלוש וחצי שעות רצופות הסביר
הדגים
פילט
הוציא אידרות
קילף עור
ניקה
חלט
גזר
מרח
ערבב
הרכיב
מלא
קישט
והדגים טכניקות להכנת דגים ורטבים
אפילו הדגים חייכו בהנאה לשמוע את ההסברים שלו.
אפילו הדגים חייכו בהנאה לשמוע את ההסברים שלו.
לסדנאות הבאות במטבח של מאיר השמן לחץ כאן
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה