סין היא ארץ רחבת ידים, המאופיינת במגוון נופים רב ביותר, וניגודים רבים.
בסין נולדו האיטריות, הקליגרפיה, האופרה, הזיקוקים הפילוסופיה ועוד דברים רבים.
אך כשאנחנו אומרים סין דבר ראשון מתנגן לו השיר תה ואורז יש בסין.
תה הוא משקה המיוצר על ידי השריית העלים או הניצנים של השיח קמיליה סיננסיס במים חמים.
יש הנוהגים להוסיף לחליטת התה גם עשבי מרפא, פירות ותבלינים.
יש הנוהגים להוסיף לחליטת התה גם עשבי מרפא, פירות ותבלינים.
שיח התה הגודל בר יכול להגיע לגובה של 5 עד 15 מטרים ולעיתים אף 30 מטרים , אך במטעי התה השיחים נגזמים כדי לעודד צמיחה חדשה ולהקל על האיסוף.
ישנם מספר סוגי עיבוד עיקריים של צמח התה. עלי התה נוטים ליבול ולהתחמצן אם לא מייבשים אותם מיד לאחר קטיף העלים. הליך עיבוד התה מפסיק את חימצון העלים, על ידי הוצאת המים מהעלים באמצעות חימום. תהליך זה נקרא "תסיסה"
מחיר התה תלוי בסוג העיבוד שעברו העלים, הן בתהליך הגדילה (היו מכוסים לפני הקטיף,) או עונת השנה בה נקטפו, שמשפיע על איכותם.

באופן המסורתי נוהגים לסווג את התה לארבע קבוצות בהתאם לדרגת חימצון העלים:
עלי תה צעירים שלא עברו כל חימצון, נקראים "תה לבן"
עלים שעברו חימצון מועט באמצעות חימום בקיטור או באמצעות ייבוש במחבתות חמות נקראים תה ירוק
תה שחומצן במשך שבועיים עד חודש ימים נקרא תה שחור

ביקרנו במפעל שבו מכינים תה.
התה שראינו הוכן מהעלים הצעירים של הצמחים


את העלים הטריים קולים בחום גבוה 8 שעות


הכנת התה כרוכה בטקס, ישנם בתי תה המוקדשים רק להגשת תה וטקס התה.
אבל גם בהכנת `תה רגיל` מוזגים מעט מים מעל העלים
ומשהים כמה דקות

ואחר כך מוסיפים מים בטמפרטורה של 85 מעלות.

עוד מידע על סין, באתר של מסע אחר
תעודת זהות על סין

אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה