יום שני, 23 במרץ 2015

מסעדת אבו חסן בעיר העתיקה בירושלים

לפני כחודש, כשטיילתי בעיר העתיקה בירושלים
 שמעתי בשוק מורסיטן דפיקות, הלכנו לראות מה זה וראינו חנות קטנה
ובה איש חייכן מכין חומוס
 

ליד החומוס עמדו כדורי בשר
 
כששאלנו מה מתכנן להכין מזה סיפר שאלו קציצות לארוחת צהרים שיוכנסו לתנור עם טחינה.
באותו יום לא יצא לנו לחזור ולטעום, וגם בפעמים הנוספות שהייתי בעיר העתיקה
היום עברנו במקום, השעה היתה שעת צהרים וחשבתי ללכת לטעום את החומוס
כשהגענו ראיתי שמכינים עלי גפן ממולאים בקציצת בשר גדולה
 

 
כזה דבר עוד לא ראיתי, וכמובן שהסתקרנית.
שאלתי מתי יהיה מוכן? ונעניתי שבעוד 3/4 שעה
עשינו סיבוב קצר בחנות הבדים של בילל

וחזרנו לארוחת צהרים.
על מגש שעמד על הדלפק ראינו קציצות, אבל הן לא היו מכוסות בעלי גפן,
קצת התפלאתי ושאלתי מה זה?
 
קציצות מבשר כבש, עטופות בשומן של כבש וככה אופים אותן
זו מנה עם הרבה שומן, לעומת הקציצות עם עלי הגפן
אז הזמנו קציצה אחת עם עלי גפן שהיתה לי טעימה
 
קציצה אחת של בשר כבש עטופה בשומן
היות ולא מוסיפים לבשר כלום חוץ משומן ותבלינים הקציצה קצת כבדה
ולטעמי לא מספיק מתובלת, אבל לא נשאר זכר בצלחת.
 
קיבלנו גם חומוס, מהסוג הכבד עם גרגרים למעלה


ציפס שלא הזמנו וגם לא אכלנו כי לא אוהבות
 
וסלט ירוק טרי כי החברה שלי אלרגית לעגבניות, אז על המקום הכינו לה סלט ירוק מתובל וטעים.
 היה נחמד, ובעיקר האפשרות לשבת בשקט בלי הגבלת זמן כי אין תור של אנשים
ולמי ששואל, מסעדה שאין תור בצהרים?
כל הזמן יצאו מגשים עם אוכל לסוחרים בשוק, וזה בעיני סימן למקום טוב של המקומיים.
בתוספת לקפה טעים שהביאו ממקום אחר, שילמנו 50 ₪ לשתינו

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה