יום שלישי, 24 במרץ 2015

סדנת דגים ופירות ים - השפים של מסעדת כתית 2006


במטבח של מאיר השמן נערכות סדנאות בישול נהדרות

מכל סדנא העלינו מתכון או יותר לפורום אוכל של אורט.
מעלה כאן מתכון של

קוקי סאן ז´אק עטוף בכרישה על מצע פירה ת"א ורוטב וניל




לפירה-
לבשל תפו"א בקליפתם. להביא לרתיחה ולבשל לאט על אש נמוכה. לקלוף בעודם חמים, למעוך ולהבליע פנימה חמאה מומסת וחלב חם. רצוי ממש לטרוף את תפו"א, לעידוד שחרור הגלוטן.לתבל במלח בלבד. בסוף- לעביר דרך נפה, לקבלת מרקם קרמי לחלוטין.

הכרשה :
לבשל כרישה במיקרו, בתוך מים/ציר עוף עם קצת מלח 10 דקות. לפתוח את הכרישה לאורך ולחתוך לרצועות מלבניות שנוכל לעטוף את הקוקי איתן.
הקוקי:
מתבלים את הקוקי במלח ופלפל. עוטפים בסרט הכרישה , נועצים קיסם ומטגנים במחבת בחמאה מזוקקת או שמן זית 20 שניות מכל צד.

הגשה-
לסדר הפירה, מעל את הקוקי ללא הקיסם כמובן, ולזרזף כמה טיפות רוטב וניל (קרם אנגלז - חלמונים + 1/2 חלב 1/2 שמנת ). לקשט בכמה עלי טימין.








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה