יום שלישי, 24 במרץ 2015

אוכל אתיופי

ביום שישי הוזמנתי למשפחה בקרית משה (שכונה ברחובות) ללמוד כיצד מכינים אינג`ארה (לחם אתיופי)
לוקחים קמח תף, מוסיפים לו קצת שמרים ומים ולשים.
את הבצק משהים שלושה ימים בחוץ בחורף, בקיץ התהליך אורך יומים.
 




לאחר שראיתי וטעמתי נסעתי לחנות התבלינים האתיופים ברחוב ארלוזרוב (הומלץ על ידי המארחת האתיופית)
בחנות יש מלבד תבלינים מיוחדים, מטחנות לטחינת סוגי התבלינים השונים, דיסקים עם מוזיקה של העדה, ותלבושות מסורתיות.

 




בעל החנות היה מופתע לראות שבאים לקנות מוצרים, וסיפר שאחותו בשלנית מצוינת.
שיחת טלפון קצרה אל אחותו, שישר הזמינה ואמרה, אני עכשיו  מבשלת, אפשר לבוא לראות.
וכך ביליתי בוקר נחמד בחברת טלי, שבישלה את האוכל האתיופי, ושמחה להסביר וללמד.
היא אוהבת כל כך את הבישול, שברור שכל מה שהיא מבשלת יצא טוב. הריחות היו מאד נעימים, ומקווה בקרוב להיות שוב ולטעום מתבשיליה של טלי. ואולי בקרוב היא תגשים את חלומה לפתוח מסעדה אתיופית.

תבשיל עוף ברוטב חריף
 
את הרוטב החריף מכינה סבתא של טלי, והוא טעים במיוחד, ומכיל סוגים רבים של תבלינים.

את העוף מקפידים מאד לנקות ומשרים במלח ומיץ לימון ללילה
  
תבשיל ירקות
שבו בצל יבש מטוגן
 
גזר
 
תפוחי אדמה
 
בצל ירוק
 ותבלין כורכום אתיופי ששונה בטעמו מהכורכום שאנחנו מכירים.
  

 היה לי יום מענין ושמחה שנחשפתי לטעמים חדשים שהיו לי טעימים ומעניינים

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה