יום שלישי, 24 במרץ 2015

צהרים בכתית 2006


ארוחה בכתית
על המיקום בבית אדמונד כתבו וצדקו,
המבנה הישן שופץ וסודר יפה
 
המסעדה מחולקת לחדרים/חללים קטנים, כשהפתחים הגדולים מאפשרים צפיה בחלקים נוספים של המסעדה מצד אחד ואינטימיות מצד שני.
 
הכסאות זכו לתשבחות מהרגע שהתישבנו, כסאות מרופדים ונוחים מאד
לאחר שהזמינו, הגיע לשולחן סלסלת לחמים שכללהלחם מחמצת עם גרגרי כוזברה ולחם שיפון עם אגוזים שניהם היו כרים ואוורירים בפנים ובעלי קרום מתפצח וטעים.
ליד הלחם הגיעה חמאה צהובה, איולי ומלח גס (האיולי נגמר ונשאלנו אם נרצה בצלוחית נוספת)

לפני המנות הראשונות כוס מרק חמציצים עם כמון טעים טעים
 
לראשונות
קלמרי ברביקיו צרוב בגריל   על מצע פירה תפוחי עץ מעושנים
 

"נתח קצבים" קצוץ דק   עגבניות "שרופות" ונבטי חילבה בבלסמי ושמן זית 
נתח הקצבים הגיע בצורת טרטר והיה מתובל מאד מאד טעים
 

אשכי טלה בצריבה קלה   על מצע סלט שעועית ואגוזים גרוזיני בויניגרט חלמונים ולימונים כבושים  
המנה הטעימה ביותר מהראשונות שהזמנו (לטעמי)
 
אחרי שסימנו את המנות הראשונות, הגיע מנה מהשפים של
ניוקי תפ"א בחמאת סלרי  ארטישוק בליווי פיסות ברי וחלמון נא   מנה נהדרת
 

לעיקריות

דניס בגריל  
 על מצע קונפי שומר, מנגולד וזיתים ביין, מוגש בציר עגל ויין אדום  
 לא טעמתי, בעל המנה טען שהיא חמוצה לטעמו, אבל הוא ידוע כמי שלא אוהב אוכל חמוץ.

ושתי מנות של לחי עגל בבישול איטי ביין אדום  
 דלעת צלויה בדבש תמרים ותבלינים, על מצע פולנטה רכה  
בשר הלחי, הזכור לי מבית סבתא, היה רך מאד וקצת שמנוני, מאד אהבנו את המנה, ומה שנשאר לקחתי הביתה
 
לקינוח הזמנו מתפריט הערב
קרם שוקולד מנז`רי
שכלל כוס זכוכית גדולה ובתוכה פודינג שוקולד אגוזים ומעל מרק קוקוס,
סורבה פינקולדה וקונפי אננס ודלעת שהיה מתובל עם כוזברה והיה מאד מענין
המנה מתובלת מאד מענין והיתה מעולה
 

ביחד עם שתי כוסות לימונדה כוס יין (25) וכוס מיים, שילמנו 340 לפני
היה אוכל מצוין, אוירה נהדרת, וגם קרוב לבית, בטוח שנחזור, ובקרוב

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה