יום חמישי, 19 במרץ 2015

בישול בואקום עם שף עידו אפלבאום

לאחרונה שמעתי רבות על הבישול בואקום.
וגם התנסינו בבישול איתו אצלי בבית.
ולכן שמחתי לראות שמתקיימת סדנא של טעימות בישול בואקום בבית פיין קוק, עם עידו אפלבאום
הסדנא באה לתת מידע על עבודת הבישל בואקום תוך כדי הדגמות וכמובן טעימות.
 
מכשיר הסו ויז שאיתו בישל  עידו, מאפשר שליטה בטמפרטורה לאורך זמן.
המטרה לגרום לחלבונים להיקרש במצב אופטימלי ולשמור על העסיסיות של הבשר.
עידו הכין לטעימה ראשונה, מיונז בטרמומיקס, המכשיר שאני נהנית ממנו יום יום בבית.
ומעל פרוסות של פסטרמה שבושלה בואקום.

את התיבול לפסטרמה כמו לשאר הבשרים הוא הכין מתבלינים יבשים, אותם מרח על העוף
וסגר את השקית בואקום.
שמעתי ששקיות הואקום מאושרות לבישול על ידי ה FDA, כך שאין חשש לבשל בפלסטיק.
 
בהמשך הכין עידו רוסטביף אותו הגיש על סלרי וגזר שגם הם בושלו בואקום

הבישול בואקום של הירקות מונע מהטעמים והצבעים לעבור למי הבישול ומותיר אותם מאד טעימים. בישול ירקות ב 82 מעלות משאיר אותם אלדנטה
אונטריב בקר בקרם אפונה
 
סלמון על שעועית ירוקה
ולקינוח תפוחים שבושלו בואקום, חוממו במחבת,
ועליהם נמזג זביון שהוכן בטרמומיקס, והכל נכנס לגריל להשחמה קלה.
 
היתה סדנא מענינת ומלמדת.
לעידו יש הרבה ידע על בישול בכלל ועל העבודה עם מכשיר הבישול בואקום.
ועכשיו יש לי חלום חדש, שיהיה לי מכשיר כזה בבית.
מקווה שאוכל להגשים זאת בקרוב.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה