יום רביעי, 18 במרץ 2015

פסטה משוגעת עם קקאו ונתחי שריר מבושלים ביין אדום, יניב גור אריה

יניב גור אריה הגיע למטבח של מאיר השמן לסדנא השביעית.
הפעם זה לא היה באוגוסט ויניב יכול היה להכין תבשילי בשר.

יניב בחר בחלקי בקר שאינם יקרים, ובזכות בישול ארוך הופכים לטעימים מאד.
חייבת לציין שהפעם היה לי קשה מאד להחליט איזה מהמתכונים טעים לי יותר ואותו אני מעלה.


תוך כדי הכנת המנות, שאת חלקן בישל יניב מראש בואקום בעזרת סו וייד, כדי לקצר את התהליך בסדנא, סיפק לנו יניב מידע רב וחשוב.
החלקים השרירים של הבקר מכילים קולגן רב, שבעזרת הבישול הופכים לג'לטינים והבשר נעשה רך ומאד טעים.
שומן הוא טעם. בעבר הלא רוק שמענו על אוממי, טעם נוסף על מלוח מתוק מר ועכשיו התווסף אליהם גם השומן. (לפני חנוכה זה נהדר להסביר למה מאכלים מטוגנים הם טעימים)



חומרים:
1 ק"ג בשר שריר חתוך לקוביות
מלח ופלפל
מעט שומן אווז או שמן
1 בצל גדול
5 שיני שום חתוכות לרבעים
1/2 ליטר ציר בקר או ציר עוף
1/2 שקית (10 גרם) פטריות פורצ'יני יבשות
3 עלי דפנה
2 גבעולי טימין
1 בקבוק יין אדום יבש
1 כף דבש
3 כפות רוטב סויה
20 גרם שוקולד מריר
.
 אופן ההכנה:
מחממים שומן בסיר וצורבים את הבשר עד להזהבה. מוציאים מהסיר.
חותכים את כל הבצלי והשום לקוביות ומטגנים באותו סיר עד הזהבה קלה.
מוסיפים את היין ומקרצפים את תחתית הסיר כדי להרים משקעים. נותנים ליין לרתוח עוד 5 דקות, מוסיפים ציר, סויה, דבש, טימין, עלי דפנה ופורצ'יני, מביאים שוב לרתיחה ומחזירים את הבשר לסיר. מבשלים על להבה נמוכה שלוש שעות.
מתקנים תיבול, מוסיפים את השוקולד המריר, בוחשים עד שהוא נמס ומסירים מהאש

פסטה קקאו


רכיבים:
150 גרם קמח פסטה (דורום)
150 גרם קמח קשה (שטיבל 2)
15 גרם קקאו
2 ביצים
1 כפית שמן
1 כפית מים
3 גרםמלח
אופן ההכנה:
מעבדים יחד את כל החומרים לבצק אחיד. אם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח ואם הוא יבש מוסיפים מעט מים.
עוטפים בניילון נצמד ומקררים ½ שעה לפחות.

 בצק



מרדדים



חותכים לעלים



הרכבת המנה
חופן פטריות שיטאקי / שמפיניון /פורטובלו חתוכות לקוביות ומוקפצות בחום גבוה להשחמה קלה
עלי מיקרו
פולי קקאו גרוסים

מרדדים את בצק הפסטה לעלה דק. חותכים לעלים רחבים ומבשלים 2 דקות במים רותחים. מוציאים ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול.
מניחים עלה פסטה מבושל על תבנית, מניחים בתוכו מהתבשיל ומקפלים מעל לקבלת רביולי פתוח. משמנים במעט שמן ויוצקים מעל מעט מציר הבישול.
לפני ההגשה מכסים את התבנית ומחממים ב- 180 מעלות, 10 דקות.
מניחים את הפסטה בצלחת עמוקה ויוצקים מציר הבישול.
מפזרים מעל מהפטריות, עלי מיקרו ופולי קקאו גרוסים
 
בתחתית הצלחת הונח קרם כרובית שהשתלב מצוין עם טעמי השוקולד

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה