יום רביעי, 18 במרץ 2015

חוויה בכתית החדשה

זה לא סוד שמסעדת כתית היא המסעדה המועדפת עלי, ואני חוגגת בה את יום הולדתי יותר מעשור שנים.
הפעם, במקום החדש בנחלת בנימין

לשולחן הגיע כלי עם מים ובתוכו פרוסות מלפפון ירק, שיחוק אמיתי, נותן טעם עדין ומענין למיים.


הקוקטיל שהזמנתי היה בטעם חלבה והיתה בו טחינה וסילן, היה טעים מאד

לפני המנות שהזמנו הגיע מנה ובה קוקי סאן ז'ק ואגסים כבושים עם וניל
כמו בכל המנות בארוחה היו פה עוד טעמים רבים שאני לצערי לא זוכרת



לפתיח
סלט ביצים על פי כתית
פלמידה כבושה קלות, תפוח עץ, איקרה מביצי אינטיאס, קרם חזרת מעושן, פירורי חלמון, קרם פרש, פופקורן קינואה       
  
"חרירה" פריזאי
     קונסומה צוואר עגל, רצועות קלמארי טרי, מולים קונפי, קרם אורז ירוק ,  פול טרי, עגבניות שרי קונפי, חלמון שליו נא, "קטאייף" במילוי חומוס
   תרד תורכי, כוסברה, ראשד


המנה הגיע כשלצידה מרק שנמזג למנה
חלקי פנים על פי סבתא מסעודה 
לשון, טלה, מוח טלה, שקדי עגל צרובים בפחמי הדרים, כוסברה, לימון, קרם חומוס, כרובית שלוקה בחמאה, תרד בלאדי, קרם שום שחור, בורגול קריספי, בריוש תימני
מנת בינים
לעיקריות
פילה דג ים, קראסט שקדים ואפונה, ראגו דגנים, ארטישוק "בריגול", קרם פול, אספרגוס בר, שום ירוק, זוקיני בלאדי, קרם יוגורט, שמן כפיר ליים
יצרים
פילה עגל ב"אבק" פורצ'יני, קרם בצל, מילפיי תפוח אדמה ופרמזן, קרם ארטישוק ירושלמי, קרומסקי חמאת נורמנדי ועשבים, ציר עגל
לקינוח
טארט קמפרי אשכוליות  
סבלה שמן זית, קרם תפוז דם, קציפת רוויון, קרם ג'ינג'ר, טוויל טפיוקה, גלידת שמן זית ושוקולד לבן, אבקת עלי ורדים והיביסקוס
למרות צפיותי הגדולות, הארוחה הזו הפתיעה בגדול
כל מנה היתה יצירה
הן בצורה והן בטעמים
השקעה גדולה מאד שנתנה חוויה מדהימה.
תודה ענקית לשף מאיר אדוני שמאפשר לי כל שנה לחגוג בכזו הנאה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה