יום רביעי, 18 במרץ 2015

סדנה מתוקה עם השף קונדיטורית הילה פרי



סדנה מתוקה עם השף קונדיטורית הילה פרי במטבבח של מאיר השמן
השף קונדיטורית הילה פרי עבדה במסעדות "כתית", "המזללה" ו"בלו סקאי, המסעדות של השף מאיר אדוני
הילה הכינה שלושה קינוחים, וכפי שכל המנות במסעדות של מאיר אדוני, כך גם הקינוחים של הילה, היו מורכבים מהרבה מאד מתכונים במרקמים שוים, צבעים וטקסטורות
שיחד השתלבו לשלוש מנות נפלאות.
פנקוטה הל וסילאן עם קראמבל תבלינים, גרנולה, רוטב אספרסו, זביון , תאנים וגלידת פיסטוק
מנה מדהימה בטעמים שלה, כל כך אהבתי שלקחתי מנה נוספת :)


שוקולד קרמל עם פירות יער, פניני שוקולד, גנאש ומקפא שוקולד פטל;
במנה הזו היו  מרקמים מענינים שלא הכרתי כמו גנאש גמיש, שבוודאי אנסה לעבוד איתו

סופלה גויאבה ולואיזה עם גלידת וניל; קרמו Crémeux 
הסופלה היה כל כך אוורירי וטעים, והשילוב של הגלידה הקרה עם הסופלה החם היתה נפלאה.

את המנה הזו אני אכין ולכן בחרתי להוסיף את המתכון שלה.
1 קג' מחית גויאבות
10 עלי לואיזה

לחמם ולהשאיר לספיגת טעמים
100 גר' קורנפלור
100 גר מים
לערבב ולהוסיף  למחית הגויאבות, ולהביא לרתיחה
500 גר' חלבון
200 גר סוכר
להקציף
השוואת טמפרטורות עם מחית הפרי
למרוח את  הכלי של הסופלה עם חמאה, מלמעלנ למטה
לפזר סוכר על דפנות הכלי

למלא את הסורבה עד קצה הכלי
לעשות שולים עם הבוהן כדי לעזור לסופלה לעלות
לאפות כ 8 דקות ב 180 מעלות


היתה סדנא נפלאה
ולכל מי שמעונין, יש בקרוב עוד סדנאות, אפשר להתעדכן באתר של המטבח של מאיר השמן
כל השפים באים בהתנדבות, והכסף שמשלמים עבור הסדנאות משמש למימון הארוחות לילדים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה