לפני מספר חודשים, היתה התלהבות גדולה מנושא הלחם ללא לישה.
אבל אני שאוהבת לחם ואוהבת ללוש לא ממש התיחסתי לנושא.
השבוע נסעתי עם אמירה חברתי לתערוכת מבשלים
ובדרך סיפרה לי אמירה שהיא אופה הרבה את הלחם ללא לישה
בתערוכת בישולים קיבלתי מרפי את הקמח הקל החדש של שטיבל
וקבעתי עם אמירה שלמחרת תבוא אלי ללמד אותי להכין לחם ללא לישה.
אמירה הכינה בבית את הבצק ללחם, אפינו אצלי, והתענגנו על הטעם.
מאז כבר הכנתי פעמים, והרעיון מצא חן בעיני,
אין הרבה עבדה, תוצאה די מהירה
והעיקר, לחם אוורירי וטעים מאד.
את התמונות הקודמות צילמתי בטלפון כדי להעלות לפיסבוק
ולכן הבוקר החלטתי לאפות שוב ולתעד את ההכנות כדי לצרף מתכון.

זה התחיל בשתים וחצי כוסות קמח שטיבל קל
כוס וחצי קמח רגיל
כף שטוחה של שמרים
כפית מלח
שתי כוסות מים
מערבבים הכל, מכסים ונותנים לנוח כשעתיים



הופכים את הבצק על נייר אפיה מקומח, בזהירות כדי לשמור על הבועות שנוצרו




ובינתיים מחממים סיר כבד בתנור לחום גבוהה

מעבירים את הלחם לסיר (להחזיק בארבע פינות ניר האפיה ולהרים בזהירות)
אופים 1/2 שעה מכוסה במכסה (גורם לאדים שנוצרים להשאר בסיר ולהמשיך לשמור על לחות בסיר)
ורבע שעה ללא מכסה.
כך יוצא הלחם מהתנור

וכך הוא נראה כשפותחים אותו.

אבל אני שאוהבת לחם ואוהבת ללוש לא ממש התיחסתי לנושא.
השבוע נסעתי עם אמירה חברתי לתערוכת מבשלים
ובדרך סיפרה לי אמירה שהיא אופה הרבה את הלחם ללא לישה
בתערוכת בישולים קיבלתי מרפי את הקמח הקל החדש של שטיבל
וקבעתי עם אמירה שלמחרת תבוא אלי ללמד אותי להכין לחם ללא לישה.
אמירה הכינה בבית את הבצק ללחם, אפינו אצלי, והתענגנו על הטעם.
מאז כבר הכנתי פעמים, והרעיון מצא חן בעיני,
אין הרבה עבדה, תוצאה די מהירה
והעיקר, לחם אוורירי וטעים מאד.
את התמונות הקודמות צילמתי בטלפון כדי להעלות לפיסבוק
ולכן הבוקר החלטתי לאפות שוב ולתעד את ההכנות כדי לצרף מתכון.
זה התחיל בשתים וחצי כוסות קמח שטיבל קל
כוס וחצי קמח רגיל
כף שטוחה של שמרים
כפית מלח
שתי כוסות מים
מערבבים הכל, מכסים ונותנים לנוח כשעתיים
הופכים את הבצק על נייר אפיה מקומח, בזהירות כדי לשמור על הבועות שנוצרו
ובינתיים מחממים סיר כבד בתנור לחום גבוהה
מעבירים את הלחם לסיר (להחזיק בארבע פינות ניר האפיה ולהרים בזהירות)
אופים 1/2 שעה מכוסה במכסה (גורם לאדים שנוצרים להשאר בסיר ולהמשיך לשמור על לחות בסיר)
ורבע שעה ללא מכסה.
כך יוצא הלחם מהתנור
וכך הוא נראה כשפותחים אותו.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה