קציצות כבש עם חומוס ודובדבנים מיובשים (כשרות לפסח)
בעקבות הבקשות למתכון מהסדנא של אהרוני שהתקימה לפני שלוש שנים במטבח של מאיר השמן, מצרפת את המתכון. 

חומרים:
1 ק"ג בשר כבש טחון
1 בצל אדום קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות דק
פלפל ירוק חריף, מנוקה מחרצנים וקצוץ דק
כוס כוסברה קצוצה
כף גרגרי כמון
1/2 כוס צנוברים
2 ביצים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
קמח מצה
לרוטב:
¼ כוס שמן זית
1 בצל קצוץ
3 כוסות מרק עוף צח
1/3 כוס מיץ לימון
2 כפות חומץ בלסמי
2 כוסות גרגרי חומוס, מושרים למשך הלילה ומבושלים (אפשר לקנות גרגרי חומוס מבושלים קפואים של סנפרוסט)
250 גרם דובדבנים מיובשים
4 עלי מרווה קרועים ביד
מלח, פלפל שחור טחון טרי
1/2 כוס כוסברה קצוצה
הכנה:
1.
מערבבים את כל החומרים למעט קמח המצה. צרים מהתערובת קציצות שטוחות.
טובלים בקמח מצה, ומטגנים בשמן זית משני הצדדים, עד שהקציצות שחומות
ומוציאים.
2
מכינים את הרוטב: שמים את השמן בסיר רחב. כשהוא חם, מטגנים בו את השום,
הבצל ועלי המרווה. מוסיפים את כל שאר החומרים (למעט הכוסברה), מביאים
לרתיחה, ומבשלים יחד כחמש דקות.
3
מוסיפים פנימה את הקציצות, מביאים שוב לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה
נמוכה כ 30-40 דקות. לקראת סוף הבישול מוסיפים את הכוסברה ומערבבים
בעדינות.
אכן נהדר
השבמחקשרי