יום ראשון, 22 במרץ 2015

קציצות כבש עם חומוס ודובדבנים מיובשים של ישראל אהרוני

קציצות כבש עם חומוס ודובדבנים מיובשים (כשרות לפסח)
 בעקבות הבקשות למתכון מהסדנא של אהרוני שהתקימה לפני שלוש שנים במטבח של מאיר השמן, מצרפת את המתכון.
חומרים:
 1 ק"ג בשר כבש טחון
 1 בצל אדום קצוץ דק
 3 שיני שום קצוצות דק
 פלפל ירוק חריף, מנוקה מחרצנים וקצוץ דק
 כוס כוסברה קצוצה
 כף גרגרי כמון
 1/2 כוס צנוברים
 2 ביצים
 מלח, פלפל שחור טחון טרי
 קמח מצה
 לרוטב:
 ¼ כוס שמן זית
 1 בצל קצוץ
 3 כוסות מרק עוף צח
 1/3 כוס מיץ לימון
 2 כפות חומץ בלסמי
 2 כוסות גרגרי חומוס, מושרים למשך הלילה ומבושלים (אפשר לקנות גרגרי חומוס מבושלים קפואים של סנפרוסט)
 250 גרם דובדבנים מיובשים
 4 עלי מרווה קרועים ביד
 מלח, פלפל שחור טחון טרי
 1/2 כוס כוסברה קצוצה
 הכנה:
 1. מערבבים את כל החומרים למעט קמח המצה. צרים מהתערובת קציצות שטוחות. טובלים בקמח מצה, ומטגנים בשמן זית משני הצדדים, עד שהקציצות שחומות ומוציאים.
 2 מכינים את הרוטב: שמים את השמן בסיר רחב. כשהוא חם, מטגנים בו את השום, הבצל ועלי המרווה. מוסיפים את כל שאר החומרים (למעט הכוסברה), מביאים לרתיחה, ומבשלים יחד כחמש דקות.
 3 מוסיפים פנימה את הקציצות, מביאים שוב לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ 30-40 דקות. לקראת סוף הבישול מוסיפים את הכוסברה ומערבבים בעדינות.

תגובה 1: