יום ראשון, 22 במרץ 2015

מסעדת אקליפטוס

את מסעדת אקליפטוס בירושלים הכרתי לפני יותר מעשר שנים.
בפעם הראשונה שקיבלתי המלצה על המקום, הסבירו לי לסוע לאזור התעשיה בתלפיות
ולחפש עץ אקליפטוס גדול.
ואכן סביב העץ שנטע משה בסון היתה מסעדה קטנה ומיוחדת שהגישה תבשילים `ישראלים` `פלסטינאים`
ומשה בסון הגיע לשולחן והסביר מה המנות שבושלו באותו יום. הוא הגיע עם מגש ועליו מגוון עלים וענפים של צמחי תבלין והסביר ל כל אחד ואחד מהם.
זו היתה ארוחה מופלאה.
בפעם השניה שהגעתי למסעדת אקליפטוס, זה היה דרך על השולחן, סיור עם משה בסון להכיר את העלים מהם הוא מבשל, וסיום בארוחה במסעדה.
נתמזל מזלנו ובאותו סוף שבוע חגגו בר מצווה לבנו, ואנחנו קיבלנו מעבר לארוחה שהוזמנה עבורנו, גם
טעימות מהאוכל המצוין שהוכן לבר המצווה.
אכלתי באקליפטוס גם כשהיתה בכיכר ספרא, ועקבתי אחרי שמשה בסון כשפתח  באגריפס את בית התמחוי.
ולאחרונה
שמעתי שמסעדת אקליפטוס נפתחה שוב, וכמובן שמיהרתי לבדוק מה קורה.
המיקום מצוין, מרכז העיר, ויחד עם זאת במקום שקט ונעים.
 
כשהגענו משה לא היה, אמרו לנו שהמנהל צריך להגיע.
החלטנו להזמין בינתיים.
כשקיבלנו את המנות  נכנס בחור צעיר וחייכני
ששאל אם אנחנו רוצים לשמוע הסברים.
מיד הביא מגש עם תבלינים, ושמח להדגים ולהסביר את השימוש של ככל אחד מהם.
בהמשך השיחה הוא סיפר לנו שהוא שותפו של משה בסון, והוא השף סופייאן עייש.
בתכנון שלו להכניס מאכלים מהמטבח הערבי, וכבר בקרוב יהיה תפריט חדש (מבטיחה לדגום ולדווח)

ואחרי כל הסיפורים, הנה מה שאכלנו

החלטנו לא להזמין מנה עיקרית ובמקום להזמין מגוון של מנות ראשונות כדי לטעום כמה שיותר.
 סלט ריג`לה חם
 

חציל שרוף על האש בטחינה ומיץ רימונים
 
טבולה בורגול ועשבים בשמן זית
 
סלט תפוחי אדמה בשבעה עשבי תיבול ולימון
 
לעיקרית קיבלנו מהמטבח דוגמה ממנה הנקראת
אינגריה קדרת בקר בחצילים חמוץ מתוק מהמטבח של אמא שלי

ועלים של מרוות ירושלים ממולאים

ולמי ששואל איך אפשר למלא עלה מרווה (גם אני הופתעתי) הנה תמונה של העלה
לקינוח
 התלבטנו בין שתי מנות, אבל במטבח החליטו לעזור לנו ולפני שהזמנו הביאו לנו מנה שמורכבת משתי המנות שחשבנו עליהן
האחת
"ארץ זבת חלווה ודבש" קרם שומשום עם דבש תמרים
והשניה
עוגת שיר השירים תפוחים חמוצים ותבלינים מתוקים
 
היתה לי חוויה נהדרת, מזמן לא נהניתי כך בארוחה.
לא פרטתי ליד כל מנה בנפרד, כי הכל היה מעל לטעים מאד. מיוחד, ומבושל בהרבה אהבה.
בטוחה שאחזור לבדוק את המשך התפריט וגם את התפריט החדש.
מחרי הסלטים 27 למנה
עיקריות בין 70-90 למנה

בסוף הארוחה סיפרתי לסופייאן עייש על המטבח של מאיר השמן
ושאלתי אם יהיה מוכן לבוא ולהעביר לנו סדנא, והוא נענה בשמחה רבה,
ואפילו קבענו כבר תאריך, 8 לנובמבר. מומלץ בחום

מסעדת אקליפטוס
טלפון 02-6244331

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה