חזרתי ביום חמישי לעיר העתיקה בירושלים אחרי חודש.
העיר יקה מתירים ובכלל מאנשים. בהפסקת הצהרים שניתנה לנו החלטתי במקום
חומוס של תירים באזור המורסיטן, לקפוץ לזלטימו לאכול.
ההפתעה הראשונה היתה שהמקום פתוח בשעה שתיים בצהרים (בדרך כלל בסביבות אחת כבר נסגר)
ההפתעה השניה שהסכים שאצלם ואפילו ביקש תמונות.
הוא מתחיל בחתיכת בצק קטנה אותה הוא מורח בשמן ומתחיל לרדד על השולחן.
ואז מתחיל להניף את הבצק למעלה ולמתוח אותו באויר
אם חשבתי שהבצק כבר דק מספיק, אז לא. עכשיו הוא מניח אותו על השיש המשומן וממשיך למתוח מסביב
עד שהבצק ממש שקוף
ואז מקפלים את השולים כלפי פנים ויוצרים מעין ריבוע
במרכז שמים את המילוי, אני הזמנתי אחד עם גבינה ואחד עם אגוזים
מקפלים בצורת מעטפה
שמים על תבנית, ומכניסים לתנור
כשהמאפה יוצא מהתנור, שופכים עליו סירופ סוכר ומפזרים אבקת סוכר, וזהו אפשר להתחיל לאכול.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה