יום חמישי, 19 במרץ 2015

סיור ביפו ומסעדת חג` כחיל החדשה

 הוזמנתי לסיור ביפו וארוחה במסעדת חג' כחיל.
הסיור ביפו עם מיכל ששון היה מענין.
מיכל תיבלה את הסיור בקטעי שירה, וסיפורים יפואיים, שמאד הוסיפו לסיור.
 
ראיתי לראשונה את מסילת הרכבת של הטרזינה על המדרכה ליד כיכר השעון, בעזרת הטרזינה העבירו את הסחורות מיפו עד לרכבת  (מתחם הרכבת החדש) שהיתה נוסעת לירושלים.
 
ראיתי שהקיוסק ליד המסגד הולך ומשתקם,  
 
תצפית מקסימה על חוץ הים של תל אביב ביחד עם השעון של יפו וצריח המסגד.
 
וכמובן סיור ביפו העתיקה שתמיד מרשימה ומענינת.
 
בסיום הסיור חזרנו לכיכר השעון, למסעדת חג' כחיל החדשה. בכיכר השעון נמצאת כבר השוארמה של המשפחה.
  משפחת חג' כחיל נמצאת בעסקי האוכל כבר כמעט 40 שנה. לפני כן עסקו בעניני תחבורה והיו בעלי דליג'נס איתו נסעו והעבירו נוסים מיפו למושבות ולירושלים, ואכן על סמל המסעדה מופיע הדליג'נס.
 
במסעדה החדשה, שנפתחה ממש מול השעון, מגישים ערבי אותנטי עם אוריינטציה גלילית.
נעים חג' כחיל בעל המסעדה, סיפר כיצד לקח מבנה שעמד מוזנח שנים רבות  והפך אותו למקום אלגנטי ונעים. נעים סיפר כיצד בחר את השף של המסעדה, וערך במשך שבוע 'תחרות שף נולד למסעדה' בה נתן למספר שפים, כל אחד ביומו לבשל את האוכל ולהאכיל מספר חברים.
בסופו של שבוע בחר את השף עומר אליאן בוגר מטבחים גלילים מוכרים כמו דיאנה ואלבאבור (ובעלים של שתי מסעדות שף בגרמניה). עומר בוגר לימודי עיצוב פנים החליט שהבישול הוא המקצוע בו הוא מעונין לעסוק בו. הוא עדין גר בגליל, ומשפע מהמזון שיש בגליל, ואף מביא איתו את חלק מהמצרכים מן הגליל כדי לתת את הטעם המיוחד לאוכל הגלילי אותו הוא מבשל.
 
ומה אכלנו?
פתחנו במבחר סלטים 
 אחר כך הגיעו מנות מיוחדות של סלטים
משמש ממולא בגבינה

סלט סברס עם לבנה
 
סלק עם גבינה
 
גבינה מטוגנת
הפיתות החמות היו משגעות וקשה היה להפסיק לאכול מהן
 
ואז הגיעו המנות העיקריות.
צוואר טלה ממולא
 
קבב כבש, עם רוטב עגבניות, עטוף בשכבת בצק ואפוי בטאבון
 
מחמאר של עוף עם בצל וסומאק על פיתה מהטאבון
 
ולקינוח
כנאפה
 
ועטייף
 
 שמחתי לפגוש חברים ותיקים, ולהכיר חברים חדשים, וכאלו שהיו רק וירטואלים.
הוזמנתי לסיור ולארוחה ולכן לא יודעת מחירים
האוכל הוגש בשפע והיה טעים, אחזור לאכול בקרוב.  

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה