יום ראשון, 22 במרץ 2015

אפית מצה שמורה בכפר חב"ד

בתורה כתוב "ושמרתם את המצות". יש המקפידים בליל הסדר לאכול מצה שמורה, שעשויה מחיטים שנשמרו ממגע במים משעת הקצירה, ויש הנוהגים לאכול מצות שמורות במשך כל הפסח.
 בליל הסדר לאחר שתיית הכוס השנייה נוטלים ידיים בברכה ואחר כך מברכים על שלוש מצות את הברכות "המוציא לחם מן הארץ" ו"אשר קדשנו במצוותיו וציוונו על אכילת מצה". מחלקים לכל אחד מהמסובים חתיכה מהמצות השמורות (במצה שנאפתה בכוונה לשם מצוה) , העליונה והאמצעית ומוסיפים מהמצות הרגילות  שעל השולחן עד להשלמת שיעור `כביצה` מצה לכל אחד.  
 
חיטה, שעורה, שיבולת שועל, שיפון וכוסמת הם חמשת המינים של דגן שיכולים להחמיץ
בתהליך הכנת המצות ניתן להשתמש בחמשת מיני הדגן האלה , תוך שמירה קפדנית שלא יבואו במגע עם מים, עד לרגע ערבובם יחד לשם הכנת בצק.
יש לדאוג שמרגע הכנסת המים לבצק ועד לאפיה לא יעברו יותר מאשר 18 דקות.

בכפר חב"ד מתכוננים לחג הפסח
ואופים מצות שמורות בעבודת יד כבר כמה חודשים
מתחילים בהכנת הבצק - עירבוב ראשוני של החומרים
לישה מהירה - כמה גברים, כל אחד ליד שולחן קטן עליו מוט ברזל, והם מרימים ומורידים את הצינור במהירות, בכדי להכין את הבצק
חיתוך הבצק לחתיכות קטנות - כל חתיכה תרודד למצה
מסביב לשולחנות ארוכים עומדים בחורים רבים ומרדדים את המצות
 
לאחר הרידוד מחוררים את המצה

ומעבירים את המצות המחוררות למוט ארוך
מהצד השני האופה לוקח את המוט ומעביר את המצות לאפיה בתנור


מוציאים את המצות ומפזרים אותן כל רשתות לצינון

אוספים את המצות למיכל ומעבירים לאריזה

שוקלים כל ק"ג מצות ואורזים
שיהיה חג שמח.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה