יום שישי, 20 במרץ 2015

סדנת פסטה עם דנה מלמד ממסעדת מסה

ביום שישי התקימה במטבח של מאיר השמן בבת ים, סדנת פסטה, עם דנה מלמד, אשת הפסטה של מסעדת מסה.
לי היו אלה ארבע שעות של הנאה, גם מצורת העבודה, גם מהנינוחות והנעימות בחברתה של דנה, וכמובן גם מהפסטה המענינת שהוכנה.

המתכון לבצק שדנה מכינה:
 ביצה
4 חלמונים
½ כפית מלח
250 גר` קמח דורום
כפית שמן זית
קישור לטור של דנה ובו הסבר על בצק פסטה, לחצו כאן
ולמי שנבהל מכמות החלמונים דנה מציעה להמיר חלק מהחלמונים בשמן זית או מים, או ביצים שלמות.

את הבצק ניתן לרדד מיד ואין צורך לתת לו לנוח.
לא לעצור בזמן הרידוד במכונה, אחרת נוצר פס והפסטה נקרעת

ניתן להקפיא בצק פסטה מיד לאחר ההכנה, ולהפשיר במקרר.
מילוי תרד וגבינה שנטחן במעבד מזון (מתכון בטור של דנה, כאן)
את הפסטה המוכנה לכסות מיד במגבת.

רוטב פטריות משלושה סוגי פטריות ובצל מטוגן בתוספת פרומעז. (מתכון כאן)
רביולי במילוי קממבר, על סלט ביבי עם רוטב קממבר ותאנים מקרמלות (מתכון כאן)

ולקינוח רביולי מתוק מגבינת שמנת, גבינת טוב טעם, סוכר וחלמון

על הסדנאות הבאות במטבח של מאיר השמן, קראו כאן

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה