השבוע נפגשנו כמה חברים ליום בישול.
בבוקר מצלצלת אמירה ושואלת אם להביא בצק לפרעצל.
כמובן אני משיבה, כי אני אוהבת את הלחמים של אמירה.
וכך, תוך כדי התארגנות שלנו לבישול, אמירה הכינה לנו את הפרעצל על פי מתכון של דורעם גונט.

מצרפת את המתכון של דורעם עם השינויים שעשתה אמירה (באדום)

3. בסיר רחב שמים 2 כפות סוכר עם 1/4 כוס מים ומקרמלים...להשגיח שלא יישרף, כשזהוב עמוק מוסיפים כ-4 ליטרים מים ומביאים לרתיחה מתונה, . מבשלים את טבעות הבצק במים הרותחים (שתיים-שלוש טבעות בכל פעם), עד שהבייגלס תופחים (כדקה מכל צד). מוציאים בכף מחוררת ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

4.מורחים בביצה טרופה, מפזרים על הבייגלס המבושלים, בעודם רטובים, מעט מלח גס, וטובלים בצלחת עם שומשום, פרג או זעתר. אופים בחום של 250 מעלות, עד שהבייגלס שחומים מעט (17-20 דקות).או פחות
הפרעצל בבלוג של אמירה
היה לי טעים מאד ומתכננת בשבוע הבא להכין גם
בבוקר מצלצלת אמירה ושואלת אם להביא בצק לפרעצל.
כמובן אני משיבה, כי אני אוהבת את הלחמים של אמירה.
וכך, תוך כדי התארגנות שלנו לבישול, אמירה הכינה לנו את הפרעצל על פי מתכון של דורעם גונט.
מצרפת את המתכון של דורעם עם השינויים שעשתה אמירה (באדום)
פרצעל בייגלס - מתכון בסיסי
חומרים (ל-10 יחידות):
כוס ורבע מים
4 וחצי כוסות קמח לבן, רצוי קמח ללחם
3 כפות סוכר
1 כפית מלח
2 כפות שמן צמחי
1 כף שמרים יבשים
חומרים (ל-10 יחידות):
כוס ורבע מים
4 וחצי כוסות קמח לבן, רצוי קמח ללחם
3 כפות סוכר
1 כפית מלח
2 כפות שמן צמחי
1 כף שמרים יבשים
לבישול
1/4 כוס דבש 2 כפות סוכר
לציפוי:
1 ביצה, טרופה
מלח ים גס
שומשום, פרג, זעתר או כל ציפוי אהוב
1/4 כוס דבש 2 כפות סוכר
לציפוי:
1 ביצה, טרופה
מלח ים גס
שומשום, פרג, זעתר או כל ציפוי אהוב
למריחה
חמאה מומסת
הכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים את המים עם הקמח, הסוכר, המלח, השמן והשמרים, עד ליצירת בצק גמיש. לשים באופן נמרץ במשך כ-7 דקות. חייבת לציין שלשתי ביד, מה שלא עשיתי כבר המון זמן והיה כיף.מכסים במגבת אני מכסה בנילון נצמד ומתפיחים כשעתיים. מועכים את הבצק כדי להוציא ממנו את האוויר ומחלקים אותו ל-10 חתיכות שוות.
2. בעזרת הידיים מגלגלים חתיכת בצק לנקניק באורך של כ-40 ס"מ.אין צורך לקמח את המשטח מקפלים את הנקניק לשניים ומסובבים את אחד הקצוות כמה פעמים כדי ליצור מעין צמה. את הצמה שנוצרה סוגרים לגלגל ומהדקים את החיבור. חוזרים על הפעולה עם כל הבצק. אני הכנתי בצורת פרעצל, צריך להתאמן מעט כדי להגיע לצורה.מניחים בצד לכרבע שעה.
הכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים את המים עם הקמח, הסוכר, המלח, השמן והשמרים, עד ליצירת בצק גמיש. לשים באופן נמרץ במשך כ-7 דקות. חייבת לציין שלשתי ביד, מה שלא עשיתי כבר המון זמן והיה כיף.מכסים במגבת אני מכסה בנילון נצמד ומתפיחים כשעתיים. מועכים את הבצק כדי להוציא ממנו את האוויר ומחלקים אותו ל-10 חתיכות שוות.
2. בעזרת הידיים מגלגלים חתיכת בצק לנקניק באורך של כ-40 ס"מ.אין צורך לקמח את המשטח מקפלים את הנקניק לשניים ומסובבים את אחד הקצוות כמה פעמים כדי ליצור מעין צמה. את הצמה שנוצרה סוגרים לגלגל ומהדקים את החיבור. חוזרים על הפעולה עם כל הבצק. אני הכנתי בצורת פרעצל, צריך להתאמן מעט כדי להגיע לצורה.מניחים בצד לכרבע שעה.
3. בסיר רחב שמים 2 כפות סוכר עם 1/4 כוס מים ומקרמלים...להשגיח שלא יישרף, כשזהוב עמוק מוסיפים כ-4 ליטרים מים ומביאים לרתיחה מתונה, . מבשלים את טבעות הבצק במים הרותחים (שתיים-שלוש טבעות בכל פעם), עד שהבייגלס תופחים (כדקה מכל צד). מוציאים בכף מחוררת ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
4.מורחים בביצה טרופה, מפזרים על הבייגלס המבושלים, בעודם רטובים, מעט מלח גס, וטובלים בצלחת עם שומשום, פרג או זעתר. אופים בחום של 250 מעלות, עד שהבייגלס שחומים מעט (17-20 דקות).או פחות
היה לי טעים מאד ומתכננת בשבוע הבא להכין גם
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה