יום חמישי, 19 במרץ 2015

ריבת חושחש

כשבאים להתארח אצל הדודה שלי אורה, מקבלים קליפות מסוכרות, מאד מיוחדות.
הופתעתי לשמוע שזה נעשה מחושחש.
חושחש אני מכירה כפרי חמוץ מר, שמקשט את הרחוב, או נמצא סביב הפרדסים.
בביקור האחרון בפרדס, ביקשתי חושחש, ושלחו אותי לקטוף מהעץ.
עם אזהרה שיש קוצים על העץ.
עם שקית חושחש, נסעתי הביתה וצלצלתי לדודה אורה לשאול כיצד היא מכינה את הקליפות.
מסתבר שהתהליך די ארוך
אבל שווה
שטפתי ויבשתי את  החושחש


גרדתי את הקליפה החיצונית

קלפתי את הקליפה וחתכתי לרצועות (את הפרי עצמו זורקים)

כל קליפה מגלגלים למעין שבלול ותופרים,

ומכינים שרשרת

את ההשרשרות מכניסים לסיר עם מים ומרתיחים פעם אחת
כדי להוציא את המרירות
מסננים מהמים ומחזירים לסיר עם סוכר
מבשלים  על אש נמוכה עד שהסוכר כמעט כרמל, והפרי משנה את צבעו לכתום.

מסננים מהסוכר, ומפרידים את החושחש מהחוט

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה