יום ראשון, 22 במרץ 2015

מקלובה עוף

 
 מקלובה עוף מהדנא שהעביר סופיאן ממסעדת אקליפטוס, במטבח של מאיר השמן
תפ"א פרוסים לעגולים בעובי כ-1 ס"מ
בצל פרוס
פרוסות חצילים או פרחי כרובית (לא שניהם יחד)
כרעי עוף
גזר – מקלות או עגולים
אורז.
 
הכנה:
לשטוף היטב את האורז
לטגן את חלקי העוף, לתבל במלח ופלפל, להוסיף מים ולהביא לרתיחה. לבשל עוד כמה דקות לבישול חלקי.
לטגן פרוסות תפ"א.
עגבניות פרוסות לפרוסות כנ"ל
להרכיב את הסיר: בתחתית סיר גדול לסדר פרוסות בצל, מעליהן פרוסות תפ"א, עגבניה, חצילים או כרובית. מעל הירקות להניח את הכרעיים ועל זה את האורז. לפזר גזר.
לתבל את האורז באגוז מוסקט, מלח, פלפל, כורכום או זעפרן. לא להגזים כדי שלא יהיה מריר.
לטעום את מי בישול העוף, ולתבל בעוד מלח-פלפל אם צריך, לצקת על האורז, עד גובה 2 ס"מ מעליו. להביא לרתיחה, לכסות את הסיר ולהנמיך את אש הבישול לקטנה מאד, לבשל עוד שעה – שעה ורבע. לכבות את האש. להשאיר לנוח מעט.
לכסות את פתח הסיר במגש גדול בהרבה מקוטר הסיר, ולהפוך.
 
להכות מעט את הסיר ההפוך, ללטף אותו, לברך אותו ולהקיף אותו 7 פעמים.
להרים את הסיר והרי המקלובה בתפארתה.
הסיבה שצריך מגש ענק – המקלובה מתחילה להתמוטט לצדדים ואם לא רוצים לאכול אותה מהרצפה, צריך להיות מגש די גדול על מנת להכיל את כל ההתמוטטויות.


היה לי טעים מאד מאד, ומחכה לארוע משפחתי בו אוכל להכין את המקלובה לכולם.

מסעדת אקליפטוס, הורקנוס 7 ירושלים
טלפון 02-6244331

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה