יום רביעי, 18 במרץ 2015

שף טל כהן במטבח של מאיר השמן

השף טל כהן הגיע לראשונה למטבח של מאיר השמן
וכבר הציע לבוא שוב.
נראה שעוד ניפגש הרבה במטבח.
 
טל סיפר שבילה שנה בילדותו ביפן, ואת הטעמים שלמד להכיר שם הוא מביא לבישול שלו.
ועוד הפתיע במהירות החיתוך שלו, אפילו המעבד מזון לא חותך כל כך מהר.
אבל אנחנו התכנסנו ללמוד לבשל אוכל יפני
וזה מה שהיה לנו:
חמוצים יפנים:
ליטר חומץ
1 קג' סוכר
כפית פלפל שחור
כף מלח ים אטלנטי
כפית טוגרשי - תערובת תבלינים יפנים חריפים
ג'ינג'ר כבוש
פלפל צ'ילי
שמן שומשום.
מרתיחים את הכל ושופכים על הירקות: גזר כרוב מלפפון
מוכן לאחר כשעתיים, מחזיק כשבוע
סלט וואקמה עם מלפפונים ירוקים, אטריות שעועית שקופות וטונה אדומה בקראסט תבלינים.
 סלט עוף יפני עם כרוב לבן, גזר, מקלות בצל ירוק, בוטנים קלויים ורצועות חזה עוף עם רוטב מיונז יפני, המבוסס על בצל טחון.
 סשימי סלמון וארוגולה עם ספייסי מיונז ותחמיץ יוז'ו
טאטאקי פילה בקר עם סלסה של פלפלים אדומים, בצל וג'ינג'ר עם רוטב סויה יוז'ו
מדליוני סלמון עם טריאקי ובוטנים
כמו בכל סדנא, מעבר למתכונים מקבלים הרבה טיפים
אחד מענין הוא לטגן איטריות אורז רחבות בשמן עמוק. מקבלים רצועות של פריכיות אורז.
טעים ויפה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה