"ספקולס, או ספקולוס בצרפתית, עוגיות דקות ופריכות שמקורן בהולנד ובלגיה. נאכלות בעיקר לכבוד חג ניקולס הקדוש ב 5 בדצמבר.
ספקולוס- הכוונה מראה, או בבואה. לרוב, העוגיות מוכנסות לתוך תבנית עץ הנותנת צורה לעוגיה, וכך העוגיה היא למעשה "בבואה" של הצורה המוטבעת בתבנית העץ.
ניתן להכין אותן גם כעוגיות דקות, או בתוספת של 50 גרם אבקת שקדים, כעוגיות עבות ורכות יותר בצורת כדור פחוס.אפשר גם פשוט לרדד ולקרוץ צורות.
רוב הטעם של העוגיות מתקבל מתערובת של תבלינים (מה שמכונה תבלינים "חמים" כמו ג`ינג`ר, קינמון, ציפורן וכו`).
ועכשיו למתכון.
קודם כל מכינים את תערובת התבלינים :
מערבבים 3 כפיות קינמון, קורט אגוז מוסקט, קורט ציפורן טחון, קורט הל, קורט פלפל לבן, קורט ג`ינג`ר טחון. במידה ויש גם אניס טחון ניתן להוסיף.
המרכיבים :
30 גרם ביצים (בערך חצי ביצה. טורפים ביצה, ושוקלים 30 גרם)
250 גרם קמח
כפית אבקת אפייה
קורט מלח
150 גרם סוכר חום כהה
110 גרם חמאה
10 מ"ל חלב
כפית קינמון
כפית וחצי תערובת תבלינים
אופן ההכנה :
להמיס על אש בינונית את החמאה והמלח. לאחר מכן להוסיף את הסוכר החום ולבחוש עד שהסוכר כמעט ונמס. להוריד מהאש, ולצנן מעט. להוסיף את החלב והביצים, לבחוש כל הזמן על מנת שהביצים לא ייקרשו. להוסיף את החומרים היבשים (קמח, אבקת אפייה, ותבלינים). לקרר לפחות שעתיים.
לאחר מכן לחתוך את הכמות שהתקבלה לשניים.
לרדד כל חלק לעלה דק, לקרוץ עוגיות, ולאפות ב173 מעלות כ13 דקות. העוגיות צריכות להתקבל פריכות."
ספקולוס- הכוונה מראה, או בבואה. לרוב, העוגיות מוכנסות לתוך תבנית עץ הנותנת צורה לעוגיה, וכך העוגיה היא למעשה "בבואה" של הצורה המוטבעת בתבנית העץ.
ניתן להכין אותן גם כעוגיות דקות, או בתוספת של 50 גרם אבקת שקדים, כעוגיות עבות ורכות יותר בצורת כדור פחוס.אפשר גם פשוט לרדד ולקרוץ צורות.
רוב הטעם של העוגיות מתקבל מתערובת של תבלינים (מה שמכונה תבלינים "חמים" כמו ג`ינג`ר, קינמון, ציפורן וכו`).
ועכשיו למתכון.
קודם כל מכינים את תערובת התבלינים :
מערבבים 3 כפיות קינמון, קורט אגוז מוסקט, קורט ציפורן טחון, קורט הל, קורט פלפל לבן, קורט ג`ינג`ר טחון. במידה ויש גם אניס טחון ניתן להוסיף.
המרכיבים :
30 גרם ביצים (בערך חצי ביצה. טורפים ביצה, ושוקלים 30 גרם)
250 גרם קמח
כפית אבקת אפייה
קורט מלח
150 גרם סוכר חום כהה
110 גרם חמאה
10 מ"ל חלב
כפית קינמון
כפית וחצי תערובת תבלינים
אופן ההכנה :
להמיס על אש בינונית את החמאה והמלח. לאחר מכן להוסיף את הסוכר החום ולבחוש עד שהסוכר כמעט ונמס. להוריד מהאש, ולצנן מעט. להוסיף את החלב והביצים, לבחוש כל הזמן על מנת שהביצים לא ייקרשו. להוסיף את החומרים היבשים (קמח, אבקת אפייה, ותבלינים). לקרר לפחות שעתיים.
לאחר מכן לחתוך את הכמות שהתקבלה לשניים.
לרדד כל חלק לעלה דק, לקרוץ עוגיות, ולאפות ב173 מעלות כ13 דקות. העוגיות צריכות להתקבל פריכות."
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה