לפני כשבועיים התארח השף ליאון אלקלעי במטבח של מאיר השמן בת ים

הפעם הכין ליאון:
איטריות אודון בטוביקו

טורטיה חזה אוז

פירות ים עם ירקות שורש


קפונטה

ריזוטו פטריות

כל המנות היו מ ע ו ל ות
ומתוכם בחרתי לפרסם את מרק המלנגטוני , שהוא ארוחה חמה ומפנקת ומתאימה לחורף שבפתח.
.

הפעם הכין ליאון:
איטריות אודון בטוביקו

טורטיה חזה אוז

פירות ים עם ירקות שורש


קפונטה

ריזוטו פטריות

כל המנות היו מ ע ו ל ות
ומתוכם בחרתי לפרסם את מרק המלנגטוני , שהוא ארוחה חמה ומפנקת ומתאימה לחורף שבפתח.
וריאציה על מליגטוני או מינסטרונה הודי
חמרים לארבע צלחות גדולות:
1 חזה עוף במשקל 400 גרם.
3 פרוסות שורש ג'ינג'ר טרי.
2 בצלים ירוקים.
2 כפות יין לבן יבש.
1.5 ליטר מים.
2 כפות שמן קנולה.
1 בצל בינוני(120 גר') קצוץ דק.
2 כפיות שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ דק.
4 שיני שום קצוצות דק.
כף תערובת תבלינים.
1 גזר גדול (200 גר') חתוך לקוביות 1*1 ס'מ.
1 תפוח עץ חמוץ,קלוף וחתוך לקוביות 1*1 ס'מ.
1 תפוח אדמה, מזן דזירה, גדול (250גר') קלוף וחתוך לקוביות 1x1 ס'מ.
חצי כוס עדשים כתומים, שטופים.
רבע כוס אורז בסמאטי או יסמין,שטוף ומסונן.
1 מיכל חלב קוקוס(400 גר
'מיץ לימון סחוט טרי.
'מיץ לימון סחוט טרי.
מלח לפי הטעם.
250 גר' פסטה עם נפח(פנה או שבלולים)
צרור כוסברה טריה שטוף וקצוץ

אופן ההכנה:
מכינים קודם את הציר:
בסיר שיכיל את חזה העוף בנוחות,שמים 1.5 ליטר מים,פרוסות הג'ינג'ר,הבצל הירוק והיין.
מכסים,מביאים לרתיחה,מנמיכים להבה ומבשלים כ-5 דקות.
מסירים מכסה,עולים ללהבה גבוהה וכאשר רותח בעוז,מוסיפים את חזה העוף.
משאירים על להבה גבוהה למשך דקה, מכבים את האש, מכסים ומשאירים לעמוד במשך 25 דקות נוספות.
מוציאים את חזה העוף לכלי ומניחים בצד,לנוח

מסננים את הנוזל שנותר בסיר. קיבלנו נוזל צלול עם ניחוח של עוף,ג'ינג'ר ובצל ירוק. יש לנו מים למרק.
בסיר עם תחתית עבה ומכסה תואם,שמים שתי כפות שמן עם הבצל הקצוץ.
מאדים, על להבה בינונית, עד שהבצל מזהיב קלות.
מוסיפים כף מתערובת התבלינים ומערבבים עד שעולים ריחות התבלינים,אך נזהרים שלא לשרוף אותם.
מוסיפים מעט ממי הבישול של העוף ומערבבים.
מוסיפים לאט 1.2 ליטר מים תוך בחישה.
מוסיפים את הגזר, תפוח העץ, תפוח האדמה, העדשים והאורז

מביאים הכל לרתיחה על להבה גבוהה.
כאשר רותח מעבירים ללהבה קטנה,מכסים חלקית ומבשלים כ-20 דקות עד שהירקות העדשים והאורז רכים אך לא רכים מדי. בוחשים מדי פעם בכף עץ.
בינתיים מבשלים את הפסטה לדרגת רכות רצויה,מסננים ושוטפים במים קרים על מנת לעצור את הבישול.
מעבירים את העוף לקרש חיתוך, מנקים מסחוס ועצמות,אם יש, וחותכים לקוביות בגודל 1x1ס'מ.
כאשר מוצקי המרק מוכנים לאכילה,מוסיפים עוד כף מתערובת התבלינים ומערבבים.
מוסיפים חלב קוקוס ומיץ מחצי למון.
מוסיפים חלב קוקוס ומיץ מחצי למון.
מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה וממליחים אם צריך.
אם המרק סמיך מדי אפשר להוסיף ממי הבישול שכן השתמשנו רק ב-1.2 ליטר.
בארבע קערות מרק עמוקות מחלקים באופן שווה את הפסטה וקוביות העוף.
יוצקים מעל מרק במידה שווה, בוזקים כוסברה קצוצה ומגישים.

תערובת תבלינים:
20 גרם כוסברה.
20 גרם הל.
2 גרם צפורן.
20 גרם קנמון.
80 גרם כמון.
30 גרם כורכום.
30 גרם פלפל שחור טחון.
10 גרם פלפל שטה טחון.
20 גרם קארי מדרס עדין.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה