יום שני, 23 במרץ 2015

דג חריף

אחד המאכלים שאני יכולה לקרוא לו `משפחתיים` הוא הדג החריף. (ררגת החריפות נקבעת על פי צפי האוכלים) אני נמנית עם אוהבי החריף.
בכל פעם שביקשתי ללמוד כיצד מכינים, קיבלתי סיר עם דגים מוכנים, עד שהיום בדיוק צלצלתי כשאבא שלי היה בתחילת תהליך ההכנה וכך הצלחתי לראות ולתעד את אופן ההכנה.
מתחילים בטיגון הדגים (פעם אלו היו הדגים שהדוד שלי היה דג, היום אלו דגים שנקנים בחנות עם העדפה ברורה לדגי ים)
 
בסיר נוסף מכינים את הרוטב
מטגנים הרבה שום (מה זה הרבה? המון ועוד קצת)
 


שתי כפות פלפל חריף (פלפל אדום חריף שלאחר הטחינה מוסיפים לו שמן)
מוסיפים עגבניות חתוכות גס,גמבה קצוצה
קצת כוזברה (בסוף הבישול נוסיף עוד הרבה)
הרבה פטרוזיליה
 
קוביות של שורש פטרוזיליה ושורש סלרי

מערבבים הכל ומוסיפים מעט מים
מבשלים כשעה, וכשהרוטב מוכן מעבירים לסיר של הדגים המטוגנים.
ואוכלים
 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה