יום שישי, 20 במרץ 2015

ארוחת הפטרון

באחד הערבים יצאנו מן המלון לאכול ארוחת ערב.
ברוב הערבים הלכנו לאכול עם המדריך הנהדר רז שרבליס שאוהב אוכל בכלל ואוכל יפני בפרט, מכיר מסעדות קטנות ומיוחדות, וגם אילו מנות כדאי להזמין, ובכלל הוא מתכנן בעתיד לארגן טיול אוכל ביפן, שנשמע לי מרתק במיוחד.
אבל באותו ערב יצאנו לבד, שתי בחורות. הסתובבנו ברחובות הקטנים עמוסי האנשים והסתכלנו על התפריטים המוצעים.
למרות הקושי עם השפה היפנית, בדרך כלל אפשר לראות תמונות של המנות בתפריטים המוצעים, או דגמים משעווה של המנות.
כשעמדנו ליד אחד התפריטים לבדוק מה מציעה המסעדה לאכול, עברו 4 גברים שהיו בדרכם למסעדה. אחד מהם עשה לנו סימן שהאוכל טעים טעים והמליץ לנו להכנס.
אנחנו בחרנו להמשיך ברחוב להסתובב ולבדוק מה מציעים, ולבסוף החלטנו לחזור למסעדה  המומלצת.
המסעדה היתה קטנה, בר לא גדול, ובסמוך חדרון קטן עם שולחן בו ישבו 8 גברים ואכלו.
הבחור (שאנחנו קראנו לו הפטרון) הזמין אותנו להצטרף ולשבת לידם על הבר.

הוא גם הצביע על המנה שאכל, טונה אדומה.
הסושימן וכל שאר הצוות חייכו ושמחו לראות אותנו. הם לא דוברים אנגלית, אבל הביאו לנו מחברת בה היה רשום בעיפרון בכתב יד, התפריט באנגלית ולידו שמות המנות ביפנית (לא היה זכר למחירים ליד)

הפטרון שישב לצידנו המליץ על  fatty tuna החלק השמן של הטונה.
 
ואכן זו היתה מנה מדהימה, הטונה היתה כל כך רכה ונימוכה שלא היה צריך ללעוס אותה.
הזמנו גם מנה של צלופח, אחד הדברים החדשים והטעימים מאד שהכרתי ביפן והתאהבתי בו
בינתיים קיבל הפטרון מנה של טמפורה והגיש לנו לטעם, זה נראה טוב, אבל היינו נבוכות לא רצינו לטעום, לבסוף לאחר הפצרות רבות טעמנו חתיכה, ונהננו, והחלטנו להזמין גם מנה של טמפורה.
בעודנו אוכלים את השרימפס טמפורה, ראינו שהסושי מן מתחיל להכין רול גדול ויפה שבו מילא מכל טוב, ביצה וצלופח, ועוד ירקות ודברים שלא זיהינו.
את הרול חתך ל 8 והגיש לפטרון שלידנו. הפטרון ביקש ממנו ביפנית להעביר אלינו חצי מהרול, וכך קיבלנו כל אחת 2 חתיכות מהסושי המיוחד והטעים.
המנה האחרונה שהזמנו היתה של קוקי סאן זק
 
הארוחה היתה טעימה במיוחד, אבל הערב כולו היה מהנה בעיקר בשל מהמפגש עם האנשים, ההכרות של היפנים שבאים לאחר יום עבודה, שותים הרבה בירות,צוחקים נהנים ויוצאים מגדרם כדי לעזור לנו המערביים.
ואפילו ביקשו את המצלמה של חברתי (את שלי לא העיזו לבקש) כדי לצלם אותנו במקום.
לסיום קיבלנו את אחד הקינוחים הפופלורים של בצק ממולא מחית שעועית חומה מתוקה. גם כאן ניתן לראות את ההתיחסות שלהם לעיצוב, איך בעזרת שתי נקודות ושריפה קלה למעלה הפכו את הקינוח הפשוט ל`חיפושית`.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה