מתכון מורכב, אבל טעים מאד שהכין ערן בסדנא אצל מאיר השמן
סנדוויץ` מון בלאן
בצק פריך
כמות
|
מידה
|
מרכיב
|
300
|
גרם
|
חמאה רכה
|
60
|
גרם
|
שקד טחון
|
190
|
גרם
|
אבקת סוכר
|
1/2
|
יחידה
|
מקל ווניל
|
120
|
גרם
|
ביצים
|
2
|
גרם
|
מלח
|
500
|
גרם
|
קמח
|
אופן ההכנה
- במיקסר בעזרת גיטרה מערבבים חמאה ואבקת סוכר עד לקבלת מסה אחידה
- מוסיפים את השקד הטחון ומערבבים
- מוסיפים ביצים מלח ווניל בהדרגה
- מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק (לא לערבב יותר מידי)
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים כ 30 דקות במקרר
- מרדדים את הבצק לעובי של 2 מ"מ קורצים לדסקיות
- כדאי לקרר שוב לפני האפייה
- אופים ב160 מעלות עד הזהבה

נשיקות רכות
150 גר` חלבון
150 גר` סוכר
150 גר` א.סוכר
אופן הכנה
- בקערה מניחים חלבון וסוכר ומחממים מעל בן מרי עד שהסוכר נמס
- מעבירים את המסה למיקסר ומקציפים למרנג תפוח ,מורידים את הקערה מהמיקסר ומקפלים פנימה את הא.סוכר
- מניחים בשק זילוף ומזלפים נשיקות על נייר אפייה / סיליקון ואופים בחום 100 מעלות כ 20 דק`



שאנטילי שוקולד לבן
500 גר` שמנת
100 גר` שוקולד לבן 33%
1 מקל וניל
4 גר` ג`לטין
אופן הכנה
מרככים ג`לטין ומים ומניחים בצד עד לשימוש
- ממיסים שוקולד ובמקביל מרתיחים את השמנת ומקל וניל,כאשר השמנת רתחה מניחים את הג`לטין הנוזל החם מערבבים היטב .
- מוזגים בהדרגה את השמנת על השוקולד ומערבבים עד למרקם הומוגני .
- מניחים בפלסטיק ומקררים רצוי ללילה
- לפני השימוש מקציפים לשמנת יציבה ,מניחים בשק זילוף עם צינטר חלק .
לג`לי פטל ותותי שדה
360 גרם מחית פטל
40 גרם מים
8 גרם ג`לטין + 40 גרם מים
כ.ש קוביות תותים


אופן הכנה
מרככים את הג`לטין במים ומניחים בצד.
- מערבבים את מחית פטל עם הג`לטין שהומס במיקרו, מערבבים היטב, יוצקים לתבנית / מסגרת מפזרים מעל קוביות תות ומניחים במקרר יד שמתייצב
- קורצים עיגולים ומניחים בצד עד לשימוש
לספגטי ערמונים
מחית ערמונים
קרם ערמונים
חמאה רכה
וויסקי
אופן הכנה
מניחים את כול המרכיבים יחד ומערבבים עם גיטרה / מטרפה עד קבלת מרקם הומוגני
מזלפים על אחת הנשיקות שאנטילי שוקולד לבן




מניחים א `דיסקית` התות מעל


סוגרים א הסנדויץ עם נשיקה נוספת
ומניחים את הכל על עוגית בצק פריך
שעליה זולף מעט שאנטילי שוקולד לבן
ומניחים את הכל על עוגית בצק פריך
שעליה זולף מעט שאנטילי שוקולד לבן

מעטרים את הכל בשערות קרם ערמונים ועלה זהב



אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה