יום רביעי, 18 במרץ 2015

סנדוויץ` מון בלאן של ערן שוורצברד

מתכון מורכב, אבל טעים מאד שהכין ערן בסדנא אצל מאיר השמן
סנדוויץ` מון בלאן

בצק פריך 


כמות
מידה
מרכיב
300
גרם
חמאה רכה
60
גרם
שקד טחון
190
גרם
אבקת סוכר
1/2
יחידה
מקל ווניל
120
גרם
ביצים
2
גרם
מלח
500
גרם
קמח
 

אופן ההכנה

  • במיקסר בעזרת גיטרה מערבבים חמאה ואבקת סוכר עד לקבלת מסה אחידה
  • מוסיפים את השקד הטחון ומערבבים
  • מוסיפים ביצים מלח ווניל בהדרגה
  • מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק (לא לערבב יותר מידי)
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים כ 30 דקות במקרר
  • מרדדים את הבצק לעובי של 2 מ"מ קורצים לדסקיות
  • כדאי לקרר שוב לפני האפייה
  • אופים ב160 מעלות עד הזהבה
 

נשיקות רכות

150 גר` חלבון
150 גר` סוכר
150 גר` א.סוכר

אופן הכנה

  • בקערה מניחים חלבון וסוכר ומחממים מעל בן מרי עד שהסוכר נמס
  • מעבירים את המסה למיקסר ומקציפים למרנג תפוח ,מורידים את הקערה מהמיקסר ומקפלים פנימה את הא.סוכר
  • מניחים בשק זילוף ומזלפים נשיקות על נייר אפייה / סיליקון ואופים בחום 100 מעלות כ 20 דק`
 
שאנטילי שוקולד לבן
 500 גר` שמנת
100 גר` שוקולד לבן 33%
1 מקל וניל
4 גר` ג`לטין

אופן הכנה
 מרככים ג`לטין ומים ומניחים בצד עד לשימוש
  • ממיסים שוקולד ובמקביל מרתיחים את השמנת ומקל וניל,כאשר השמנת רתחה מניחים את הג`לטין הנוזל החם מערבבים היטב .
  •  מוזגים בהדרגה את השמנת על השוקולד ומערבבים עד למרקם הומוגני .
  • מניחים בפלסטיק ומקררים רצוי ללילה
  • לפני השימוש מקציפים לשמנת יציבה ,מניחים בשק זילוף עם צינטר חלק .


לג`לי פטל ותותי שדה
360 גרם מחית פטל  
40 גרם מים
8 גרם ג`לטין + 40 גרם מים
כ.ש קוביות תותים
 

אופן הכנה
 מרככים את הג`לטין במים ומניחים בצד.
  • מערבבים את מחית פטל עם הג`לטין שהומס במיקרו, מערבבים היטב, יוצקים לתבנית / מסגרת  מפזרים מעל קוביות תות ומניחים במקרר יד שמתייצב
  • קורצים עיגולים ומניחים בצד עד לשימוש

לספגטי ערמונים
 מחית ערמונים
 קרם ערמונים
חמאה רכה
 וויסקי

אופן הכנה 
מניחים את כול המרכיבים יחד ומערבבים עם גיטרה / מטרפה עד קבלת מרקם הומוגני

מזלפים על אחת הנשיקות שאנטילי שוקולד לבן
מניחים א `דיסקית` התות מעל
סוגרים א הסנדויץ עם נשיקה נוספת
ומניחים את הכל על עוגית בצק פריך
שעליה זולף מעט שאנטילי שוקולד לבן
מעטרים את הכל בשערות קרם ערמונים ועלה זהב

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה