את המלוחיה פגשתי לראשונה כילדה, כשאחת הדודות שלי ז"ל הציעה לי מרק מלוחיה.
המראה לא הלהיב אותי (בלשון המעטה)
ומאז שנים רבות סרבתי לראות או לטעום מלוחיה.
כשהייתי רואה בשווקים את הכפריות מוכרות את הענפים הארוכים של המלוחיה הייתי ממשיכה הלאה.
לפני מספר שנים בעיר העתיקה בירושלים ראיתי שקית פלסטיק גדולה ובתוכה עלי מלוחיה.
מישהו עשה את העבודה הקשה של להוציא את העלים מהענפים.
ומסתבר שישנה דרך להוריד אותם נכון אחרת בבישול הן הופכות לדביקות ו...
קניתי שקית אחת והבאתי לאורה הדודה הבשלנית שלי
שבישלה עם בשר כבש ויצא טעים
עשתה לי תיקון על מחשבותי לגבי מלוחיה.
לפני כשבוע בעיר העתיקה חיפשתי מלוחיה ומצאתי מלוחיה מיובשת וקצוצה דק.
החלטתי לנסות.
חלק מהמלוחיה נתתי לדודה שלי אורה שבישלה את זה עם עוף ויצא תבשיל מענין.
חבר נוסף שביש ושלח לי לטעום הכין מזה מרק.
וכך השבוע החלטתי לנסות לראשונה לבשל מרק מלוחיה

יצא טעים ומצרפת מתכון כדי שאדע בעתיד להכין שוב
התחלתי בטיגון העוף, הוספטי לטיגון את השום הקצוץ וחוויג` למרק
מים , עגבניה חצויה, כוזברה קצוצה
ולבשל כמו מרק עוף
לקראת הסוף להוסיף תפוחי אדמה (אני הוספתי בטטה)
ואת המלוחיה הקצוצה
לבשל עד שתפוחי האדמה מתרככים
ובסוף להוסיף
גרגרי כוזברה ושום כתושים ומיץ לימון
המראה לא הלהיב אותי (בלשון המעטה)
ומאז שנים רבות סרבתי לראות או לטעום מלוחיה.
כשהייתי רואה בשווקים את הכפריות מוכרות את הענפים הארוכים של המלוחיה הייתי ממשיכה הלאה.
לפני מספר שנים בעיר העתיקה בירושלים ראיתי שקית פלסטיק גדולה ובתוכה עלי מלוחיה.
מישהו עשה את העבודה הקשה של להוציא את העלים מהענפים.
ומסתבר שישנה דרך להוריד אותם נכון אחרת בבישול הן הופכות לדביקות ו...
קניתי שקית אחת והבאתי לאורה הדודה הבשלנית שלי
שבישלה עם בשר כבש ויצא טעים
עשתה לי תיקון על מחשבותי לגבי מלוחיה.
לפני כשבוע בעיר העתיקה חיפשתי מלוחיה ומצאתי מלוחיה מיובשת וקצוצה דק.
החלטתי לנסות.
חלק מהמלוחיה נתתי לדודה שלי אורה שבישלה את זה עם עוף ויצא תבשיל מענין.
חבר נוסף שביש ושלח לי לטעום הכין מזה מרק.
וכך השבוע החלטתי לנסות לראשונה לבשל מרק מלוחיה

יצא טעים ומצרפת מתכון כדי שאדע בעתיד להכין שוב
התחלתי בטיגון העוף, הוספטי לטיגון את השום הקצוץ וחוויג` למרק
מים , עגבניה חצויה, כוזברה קצוצה
ולבשל כמו מרק עוף
לקראת הסוף להוסיף תפוחי אדמה (אני הוספתי בטטה)
ואת המלוחיה הקצוצה
לבשל עד שתפוחי האדמה מתרככים
ובסוף להוסיף
גרגרי כוזברה ושום כתושים ומיץ לימון
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה