יום חמישי, 19 במרץ 2015

ארוחת טעימות בכתית 2010

פברואר הוא זמן לחגיגות אוכל
הפעם גם לידור שחוגג יום הולדת בפברואר הצטרף לחגיגה.
אני, כרגיל בשמונה שנים האחרונות בוחרת לאכול ביום ההולדת במסעדת כתית
אותה אני מלווה החל מכפר רות, וכל פעם מצליחה להיות מופתעת מהטעמים, מהשילובים, מהיצירתיות, ומצורת ההגשה.
לחם שאור ולחמניות אניס חמות הגיעו לשולחן.
ולמרות שידעתי שלפני עוד הרבה אוכל, לא יכולתי להתגבר ולאכול מהלחם הטעים
עם ממרח איולי

פתחנו בקוקטיל טעים של וודקה ותות
 
מתאבן
מרק קרם בטטה וטימין, וליד פרופיטרול זעיר ממולא בקרם פיקורינו (נפלא)
איזו התחלה נהדרת לארוחה
(מרוב התלהבות שכחתי לצלם את המנה ונזכרתי רק בסוף)
צזיקי קישוא בלאדי ומלפפון
טרטר דג ים, קלמארי בגריל, זעתר, סומק, קציפת יוגורט ויוזו
הרעיון של הנחת כל הפריטים אחד מעל השני ולא לערבב כפי שעושים בצזיקי
יוצר מנה יפה מאד
אהבתי את האווריריות של היוגורט המוקצף עם היוזו
וביחד המנה מושלמת, כל ביס בטעם אחר ונהדר.
מח עגל
תבשיל עגבניות, שום, גרגרי חומוס, תרד בלאדי
עריסת פלפלים מעושנים ולימונים כבושים וכוזברה
כאן, חשבתי לעצמי, נראה כוחו ויצירתו של שף,
לקחת חומרים מוכרים ובנגיעת ידו המיוחדת, ליצור מהם מנה כל כך מיוחדת וטעימה.
 
בס אורגני
קרם סלק  אדום ובזיליקום(ליקקתי את הכל מהצלחת), ארטישוק קונפי, קלמרי בגריל, פנצ'טה טלה, אגוזים ואנדיב
 
   
 
המלצרית באה אל שרית שאמרה בתחילת הארוחה שאינה אוכלת קלמרי
ואמרה שבמטבח שואלים אם  היא אינה אוכלת פירות ים בכלל (כל הכבוד שזוכרים ומתיחסים)
ואז הגיעה מנה מהמטבח
לשרית פילה לברק
בגריל פחמים, יוגורט כבשים, עגבניות קונפי, תרד בלדי
ארטישוק צלוי, זיתי תאזוס, אפונת גינה וזעתר
 
ולנו מנת פירות ים
שהכילה מולים, קוקו סאן זק, והכל על ריזוטו שחור מדהים
אכלתי לאט לאט והתענגתי על כל ביס.
לטעמי המנה הכי טעימה בארוחה.
 
מרענן חך
סורבה ג'ין וטוניק, שאלוט, מלפפונים וזיתים
 
 לחי עגל
בבישול איטי, ריזוטו פורצ'יני, שום קונפי
כרישה ביין לבן וטימין, חמאת פטריות
 
לקינוח הזמנו 2 מנות מרק פירות אקזוטי
הדרים, פסיפלורה, חלב קוקוס ופירות טריים
 
ושלוש מנות שוקולטה
ברולה ג'נדויה, קציפת שוקולד (מדהימה), בננות מקורמלות וסורבה שוקולד
 

זהו
עוד ארוחת טעימות מדהימה הסתימה
תודה להורים שלי שהזמינו,  ובכלל...
ללידור ושרית על החברה נעימה
ולמאיר אדוני על עוד ארוחה מופלאה, ועל ההתיחסות האישית
למרות שלא הודעתי שאנחנו באים, או ביקשתי לראות את השף
 

תגובה 1:

  1. אמנות על הצלחת . כל פעם מתרשמת מחדש.
    ושאלה.
    יש דרך להעביר את כל הבלוגים של תפוז לכאן או את מעתיקה אחד אחד. רק עכשיו הצלחתי להתחבר. הייתה בעיה עם הסיסמה וגוגל עונה רק עם מחשב לא בני אדם.
    והסלולרי סגור. רשמתי מייל ומצאתי דרך לשלוח להם. למזלי הייתה התייחסות. מקווה שמעכשיו יהיה לי שקט.
    ומה שלומך ושלום מאירקה?
    תעני כאשר תוכלי אפשר במייל.
    תודה

    השבמחק