קפסיטו
בצק פריך
300 גר` חמאה רכה בטמפ` החדר
60 גר` שקד טחון
190 גר` א.סוכר
1/2 מקל וניל
120 גר` ביצים
2 גר` מלח
500 גר` קמח
אופן הכנה:
- מערבבים חמאה וא.סוכר עד הומוגניות
- מוסיפים את השקד הטחון ומערבבים ,מוסיפים את גרגירי מקל וניל ,מלח, וביצים ומערבבים
- מוסיפים קמח ומערבבים עד הומוגניות
- מניחים את הבצק עטוף בניילון במקרר לחצי שעה לפחות
- מרדדים את הבצק ל – 2 ממ` מניחים ברינג ואופים אפיה עיוורת (רצוי להניח בפריזר לפני האפיה)

קרמלו עם בוטנים מלוחים
175 גר` גלוקוזה
250 גר` סוכר
36 גר` חמאה מלוחה
410 גר` שמנת מוקצפת


אופן הכנה:
- סוכר וגלוקוז מבשלים לקרמל עד שמעשן
- מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב עי` מטרפה ובסוף מוסיפים את השמנת המוקצפת מערבבים עד הומוגניות
- מבשלים עד ל 106 מעלות
- מקררים וממלאים שיכבה דקה בתחתית הפאי,ומפזרים בוטנים מעל

גנש קפה רך
230 גר` שמנת
250 גר` שוקולד חלב
5 גר` א.נס- קפה (איכותי)
אופן הכנה:
· מרתיחים שמנת ונס קפה ,יוצקים על השוקולד חלב ב – 2-3 נגלות
· מערבבים היטב עד להומוגניות
· יוצקים מעל הקרמלו בוטנים

נוגטין פולי קקאו
100 גר` חלב
250 גר` חמאה
100 גר` גלוקוז
300 גר` סוכר
5 גר` פקטין
200 גר` בוטנים קצוצים
30 גר` פולי קקאו – `grue
אופן הכנה:
- בקערה מערבבים סוכר ופקטין ומניחים בצד
- מניחים בסיר את הגלוקוזה,חלב וחמאה ומשלים עד 45 מעלות
- מוסיפים את הסוכר ופקטין ומבשלים את המסה ל 106 מעלות
- מוסיפים את הבוטנים ופולי הקקאו למסה ומערבבים עד הומוגניות
- משטחים בין שני משטחי סילפט ומקפיאים עד לשימוש
- אופים בחום 180 מעלות עד שזהוב

אופן בניית המנה
- לאחר שרידדנו את הבצק ואפינו את הפאיים אפיה עיוורת ,ממלאים בקרמלו ,מפזרים בוטנים מלוחים וקצוצים
- ממלאים בגנש שוקולד קפה
- מקשטים בנוגטין

אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה