יום רביעי, 18 במרץ 2015

ניר דגן בחגיגה לטינית במטבח של מאיר השמן

ניר דגן השף של מסעדת קאסה נובה בצפון נמל יפו
הגיע לחגיגה = פיאסטה - לטנינת במטבח של מאיר השמן.
ניר שטייל 8 שנים בדרום אמריקה מכיר את האוכל ואת המאפינים של כל מדינה
סיפר על ההיסטוריה של האוכל וכיצד הגיעו דברים מהעולם הישן לעולם החדש.
היה מאד מענין,
והעיקר, היה מאד מאד טעים.

ומה היה לנו בחגיגה?
הבנו שבמתכונים הלטינים יש הרבה בצל, שום, פלפל חריף
• סביצ'ה דגים (Ceviche de pescado) - פרו

• לחמניות תירס וגבינה (Almojabanas) - קולומביה

• פנקייק תירס(Cachapas) - וונצואלה

• פלומייה – נתחי סינטה דקים צרובים בשום, לימון וכמון (Palomilla) קובה

• אורז ושעועית שחורה(Moros y Cristianos) - קובה

• תבשיל דג בעגבניות וחלב קוקוס (Moqueca) – ברזיל

• עוגת ספוג בקרם חלב (Tres Leches) – דרום ומרכז אמריקה


קניתי את הספר של ניר דגן, שנקרא פיאסטה, וכך נוכל להמשיך בבית א החגיגה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה