בסדנא שהעביר סופיאן ממסעדת אקליפטוס, במטבח של מאיר השמן, הכין בשר כבש מיוחד וטעים מאד.
בשר כבש, רצוי מהשוק, בלי העצם בחתיכות.
לערבב עם תערובת תבלינים אותה יש להכין מראש (בהר), שמכילה : מלח, כורכום, פפריקה אדומה, אגוז מוסקט, קינמון.
לערבב את התבלינים ביחד כדי שישפיעו אחד על השני ותהיה בניהם תחרות מי ישפיע יותר
שמים על הבשר שמים קצת שמן, ועליו שוב תבלינים
אם שמים את השמן מראש הוא סוגר את הבשר ואז הבשר לא יקלוט את הטעמים
להניח בתבנית תנור ולהכניס לחום גבוה עד שהבשר משנה צבעו.
להוסיף ירקות: תפוחי אדמה, גזר, ארטישוק – מה שיש ומה שאוהבים.
את הירקות להוסיף בשלב מאוחר יותר של הבישול כדי שלא יתבשלו יתר על המידה ויהפכו לדיסה.
לערבב
גם אותם עם תערובת התבלינים, להוסיף לתבנית עם הבשר הצלוי ולהוסיף גם מעט
מים, לכסות ביריעת אלומיניום ולהכניס לתנור לחום בינוני ל-3 שעות לפחות. אם
החתיכות הן גדולות, להוסיף עוד זמן – שעה לק"ג. (כלומר, ל- בשר – 5 שעות בתנור).
כשהבשר מוכן, להעביר עם הירקות והנוזלים לכלי הגשה חסין חום ושטוח מעט, לכסות ביריעת בצק,
מתכון הבצק שמניחים מעל לבשר:
1 ק"ג קמח
3 כוסות מיפ
1 כפית סוכר
½ כפית מלח
½ כפית סודה לשתיה
כוס שמן זית
ללוש בצק חלק וגמיש, לתת לו לנוח קצת, לפתוח אותו בידיים ולפרוס מעל קערת ההגשה. למרוח בשמן ולפזר עשבי תיבול.
1 ק"ג קמח
3 כוסות מיפ
1 כפית סוכר
½ כפית מלח
½ כפית סודה לשתיה
כוס שמן זית
ללוש בצק חלק וגמיש, לתת לו לנוח קצת, לפתוח אותו בידיים ולפרוס מעל קערת ההגשה. למרוח בשמן ולפזר עשבי תיבול.
למרוח את הבצק בשמן זית, לפזר עלי זעתר, קורנית וכד`
ולהכניס שוב לתנור עד שהבצק אפוי.
להגשה במרכז השולחן: פורסים את הבצק למשולשים מהמרכז החוצה
ולהשאיר מחוברים בבסיס-היקף הכלי.
לקפל אותם החוצה כמו עלי כותרת של פרח.
לוקחים מן הבשר ומן המאפה – רצוי טבול את הפיתה בנוזלי הבישול.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה