יום שלישי, 17 במרץ 2015

השף אסף שטרן ממסעדת המזללה, במטבח של מאיר השמן

אסף שטרן שף מסעדת המזללה הגיע הבוקר להעביר סדנת בישול במטבח של מאיר השמן
ההכנות לסדנא כללו קופסאות רבות עם מצרכים, תבלינים, רטבים, ירקות, בשר , דגים
וערימות של צלחות  מוכנות להגשה.
הכל עמד במקום וחיכה לתחילת הסדנא
 
על השולחן הונחה
"הקובנה של צביה" אפויה בסמנה,  ולידה עגבניות גריל מרוסקות ופלפל ירוק חריף, ווזחוג תימני נהדר
הקובנה הזו זכורה לי מהסדנא שהעביר מאיר אדוני במטבח של מאיר השמן, ביום בו נפתחה המזללה.
וגם הפעם א אפשר היה להפסיק לאכול ממנה, עד שנגמרה J
טרטר "פלשתיני" מבשר שייטל קצוץ,
על קערת ההגשה נמרח קרם חצילים שחור

הונח הטרטר
טחינה גולמית שהוקצפה בסיפון,
 
צנוברים, יוגורט, ועלים לקישוט.
אפילו מאיר התישב לאכול
מנה בשניה של נקניקיות ים, הממולאות בדג מעורבב עם מוס דגים
מונחות על פולנטה שהוכן מגרגרי תירס, ומעל רוטב יין
המנה השלישית של דג מקושקש;
על פילה דג
 
זולף מוס דגים

ומעליו סודרו עיגולי זוקיני  בצורת קשקשים

הדג נאפה בתנור
והונח לאחר מכן על פונדו תרד ופירה ראטה
קציצות עגל חלב ממולאות במוצרלה;
עם קרם ארטישוק ירושלמי שהונח על מצע פטריות אדמה מוקפצות
ומעל גזרים מקורמלים ושורש פטרוזיליה אפוי
ולקינוח,
פבלובה עם קרם מנגו ופירות טריים
תודה רבה לשף אסף שטרן, על הסדנא המדהימה, על הנעימות והרוגע בה העברת את הסדנא
על הטכניקות הרבות שלמדנו, ועל האוכל הכל כך טעים.
תודה לאור ואלי על העזרה לאורך כל היום

ולקונדיטורית לי שמגיעה למטבח של מאיר פעם שניה
ותודה ענקית למאיר אדוני
ששולח  את הצוותים שלו להעביר את הסדנאות, וגם את כל חומרי הגלם לסדנא.
אתה שף ענק ואדם עם לב רחב ואוהב.
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה