יום ראשון, 22 במרץ 2015

עוגת שמרים של דודתי יעל

שבת בבוקר, החלטנו יעל דודתי ואני לאפות עוגות שמרים. היה כייף לעבוד יחד, ולמדתי להכין עוגות שמרים שונות מאלו שנהגתי להכין עד היום. הבצק רך מאד ועדין, וגם עיצוב העוגה שונה ממה שהכרתי. מצרפת את המתכון, שבו עשינו שינוי ובמקום מרגרינה שמנו חמאה
חומרים:
ק"ג קמח
כף וחצי שמרים (יבשים) בקיץ ועד שלוש כפות שמרים בחורף
300 גר` חמאה רכה
3/4 כוס סוכר
כוס וחצי חלב פושר
4 ביצים (לשמור צהוב אחד למריחה על העוגות
כפית מלח
סירופ סוכר – כמות זהה של סוכר ומים ובסוף לימון

למילוי הפעם השתמשנו בשוקולד השחר, קופסה וחצי
קינמון ואגוזים קצוצים
אופן ההכנה:
להתפיח את השמרים עם מעט סוכר, מים וטיפה שמן
ללוש את כל החומרים לבצק רק וגמיש
להתפיח עד הכפלת הנפח
ללוש ולהוציא אויר
לחלר את הבצק ל 5
לפתוח כל עלה
למרוח שוקולד השחר
לפזר מעל קינמון ואגוזים
לחצות את הבצק לשנים
לגלגל כל מחצית לגליל
להניח גליל אחד על השני ולכלגל את שניהם
להניח בתבנית להתפחה שניה
לפני האפיה למרוח את החלבון ששמרנו עם מעט שמן
ולפזר שומשום
כשאני מבשלת אני בדרך כלל לא זוכרת לצלם. הפעם הוצאתי מצלמה, אבל לא מספיק תעדתי. בפעם הבאה אנסה לתעד יותר.
והעיקר, העוגות יצאו מדהימות, גם בצורה וגם בטעם. מעתה אשתמש במתכון הזה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה