יום רביעי, 18 במרץ 2015

עושים שוק באינדונזיה

שוק עובד על כל החושים ובעיני,זה מקום מרתק  ממנו ניתן ללמוד על החיים ועל האנשים.

גם בארץ אני אוהבת ללבקר בשווקים,
ובחו"ל זה מעניין אפילו יותר, כי רואים דברים לא מוכרים שלא בטוח אם היתה לי אפשרות אחרת לראות אותם






באינדונזיה מגדלים קפה, ובשוק ניתן לקנות פולים  או קפה טחון טרי


שפע של דגים ופירות ים, חלקם טריים וחלקם מיובשים

צלופחים ראינו רק בשוק, לצערי לא מצאנו במסעדות








קוקוס מקלפים מהקליפה הירוקה, ובשוק גם טוחנים קוקוס טרי




בשר לא אוכלים בכל יום, אם יש טקס או ארוע שוחטים ואוכלים את כל החיה באותו היום כי אין אפשרות  לשמור בקרור. כשבאים לשוק ניתן חקנות בשר טרי במידה שתספיק לאותו היום, או בשר מיובש.




ירקות ופירות בשפע, חלקם מוכרים, וחלקם חדשים לי ומסקרנים

למון גראס, האנדונזים משתמשים בחלק הלבן, הגבעול של הצמח המכיל טעם רב.
המוכר מניח את הלמון גראס על חצי צמיג.



השינים האדומות מפרי הגדל על אחד הדקלים אותו הם לועסים

גבעולי שרך צעירים אותם מאדים ומגיעים בצד התבשילים

נראה לי כמו סרפד?



טופו







עלי בננה משמשים לבישול ולהנחת מנחות












פרי הסלאק, שצורת קליפתו מזכירה עור נחש

פרי הדוריאן המוכר בשל ריחו בלא נעים, לא טעמנו, כי אכילת הפרי  גורמת לגוף להפריש ריח לא נעים.

פלפלים חריפים נראו בשוק, ובכלל האוכל האינדונזי ידוע בחריפותו הרבה.
החריפות עוזרת לשמור את האוכל המבושל ללא קרור במשך היום.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה