יום חמישי, 19 במרץ 2015

קציצות פרסה

סבתא שלי היתה בשלנית מעולה.
ואני אהבתי מאד להיות איתה במטבח
אבל לצערי לא חשבתי בזמן לשמור את המתכונים הנהדרים שלה.
רותי אוליבר עוזרת לי מידי פעם לשחזר את מתכוני המשפחה, שנהוגים גם אצלה.
וכך למדתי לקראת הפסח להכין את קציצות הפרסה שאני כל כך אוהבת.
עכשיו אחרי שראיתי בכמה עבודה זה כרוך, מבינה למה לא מכינים אותם לעיתים קרובות יותר
.
קציצות פרסה /כרשה - רות אוליבר
2.5 קג' כרשה החלק הלבן חתוך , רחוץ ונקי
2 בצלים גדולים מקולפים
200 גר בשר טחון (אופציונלי)
5-4 ביצים
קמח מצות /פירורי לחם (במידת הצורך)
מלח פלפל
ההכנה
מנקים ושוטפים היטב את החלק הלבן של הכרשה
מבשלים במים את הכרשה עד לריכוך מוחלט , מקררים וסוחטים היטב ,
טוחנים במכונת בשר מוסיפים למטחנה את הבשר, אני טחנתי בפולסים בתרמומיקס,
מתבלים במלח פלפל מוסיפים ביצים אחת אחת וכף קמח מצה עד לקבלת עיסה לא דביקה
מחממים  במחבת שמן עמוק 3-4  סמ' גובה
יוצרים קציצות ומטגנים 

והן יוצאות חמות מריחות וטעימות שקשה לעמוד בפניהן
 
תודה לאוליבר ולחברות שבאו ליום בישולים אצלי, ועשו לי חג שמח.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה