יום חמישי, 19 במרץ 2015

טרין גבינות וחצילים


להזמין חברים מפורום אוכל זה תמיד כייף, ראשית כי נחמד לי בחברתם, שנית הם מכינים ומביאים דברים כל כך טעימים.
ישראל הביא טרין חצילים, שאת המתכון שלו נתן בפורום אוכל אורט GC++
ישראל כרגיל השקיע והכין מנה כל כך יפה (ומאד טעימה)
המתכון:
חומרים:
1חציל ארוך וגדול
1קישוא ארוך וגדול
1פלפל צהוב
½ חבילה עגבניות מיובשות (מאלה שארוזות בקופסת פלסטיק)
 2גביעי יוגורט
 150גרם זיתים מגולענים קצוצים
 3גלילי גבינת פרומעז
100 גרם גבינת קשקבל חתוכה לריבועים
 100גרם גבינת גאודה כנ"ל
 100גרם גבינת תום כנ"ל
מעט שמן זית
מעט חומץ בלסמי
מעט מלח ים גס
תבנית חד-פעמית מלבנית
אופציות:
קטשופ
חרדל
קטשופ ירוק
הכנה:
מקלפים את החצילים ופורסים לאורך לפרוסות דקות. מושחים בשמ"ז מפזרים מלח גס ולתנור ב-180 מעלות צלסיוס לכרבע שעה.
כנ"ל עם הקישוא, אלא שאותו מורחים עם שמ"ז שעורבב עם הבלסמי, ועליו לא בוזקים מלח.
בינתיים, משרים את העגבניות במים חמימים עד שמתרככות, ובבלנדר מרסקים לעיסה אדומה.
את הפלפל הצהוב, קולים, מקלפים, וחותכים לריבועים של 1 על 1 בערך.

ב-3 קעריות נפרדות: מכניסים לכל קערה גליל פרומעז, יוגורט אחד (אני ממליץ על  2/3 גביע ולא גביע שלם, סוג אחד של גבינה מהקשות.
לקערה 1 להוסיף זיתים קצוצים, לשניה את העגבניות ולשלישית את הפלפל.
מערבבים כך שיש לנו 3 קעריות עם גבינה וכל קערית בצבע שונה (התכולה כמובן).
אופצינלי: לקערית עם העגבניות ניתן להוסיף מעט קטשופ, לזו עם הפלפל מעט חרדל, ולזו עם הזיתים מעט קטשופ ירוק. לא חובה.

ההרכבה:
משמנים תבנית חד פעמית, מסדרים את רצועות החצילים כך שיבלטו.
שמים שכבה של גבינה ראשונה.
מסדרים על זה את הקישוא. שוב שכבת גבינה שוב קישוא וכך הלאה.
בסוף, מקפךים את שולי החצילים, עוטפים בנילון נצמד, ולמקרר עם משקולת ל-24 שעות.

מקור המתכון: GC++

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה