יום ראשון, 22 במרץ 2015

צוצחלה - ממתק גאורגי

את הצ`וּצְ`חלה שהוא ממתק שנראה כמו נקניק, פגשתי לראשונה בירושלים, בשוק מחנה יהודה. אז הייתי סקרנית, קניתי אחד טעמתי ואהבתי.
הפעם ראיתי בצידי הדרכים נשים עומדות ומוכרות משהו לא מוכר,
יותם המדריך אמר שזו צוצחלה. ביקשתי עצירה לרכישת צוצחלה. למרות שזה היה  בתחילת הטיול (מי יודע אם נראה עוד?)
 

 
קניתי כמה להביא הביתה, ואחת לטעימה בנסיעה.
סיקרן אותי מאד לדעת כיצד מכינים את הצוצחלה, אבל לא יכולתי לשאול את המוכרות והמדריכה המקומית צעירה מדי ולא ידעה לבשל.
למזלי בטיסה הביתה לישראל ישבנו ליד אישה שחזרה מביקור מולדת בגאורגיה. היא ידעה עברית, וגם ידעה לבשל, וסיפרה כי את האגוזים משחילים על חוט, ומכינים את הרוטב
ממיץ ענבים מבושלים עם קמח או קורנפלור. את החוט עם האגוזים המושחלים עליו מכניסים לסיר עם רוטב הענבים. מכסים עם רוטב הענבים הסמיך את האגוזים, ואחר כך תולים את הכל ליבוש.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה