יום שישי, 20 במרץ 2015

כתית במחווה לתפוח זהב

לפני כשבועיים קיבלתי מייל שהודיע כי במהלך חודש יוני 
וחגיגות 100 שנה לתל אביב יקיימו כמה מסעדות
מחווה למסעדות שפעלו בעיר בעבר.
בחרתי ללכת למסעדת כתית האהובה עלי במיוחד,
שבה הגישו ארוחה כמחווה למסעדת תפוח זהב
של אהרוני, בה לא זכיתי לאכול.
ומה היה לנו?
התחלנו עם סלסלת לחמים נהדרת  (של כתית)
100 שנה לת"א תפריט תפוח הזהב בכתית
פתיח
טרטר טונה אדומה בויניגרט אסייתי, סלק אדום
במיץ רימונים וכוסברה
מנה טעימה שלכל מרכיב היה טעם מיוחד,
לעלעליםהקטנים בטעם אניסי הוסיפו טיפה טעם לימוני,
גם הסלק שהיה כנראה מאודה קלות קיבל טעם לימוני עדין.
 
שרימפס קריסטל
מקומי בעטיפת בזיליקום ונייר אורז, סלט פטריות שיטאקי ובאקצ`וי
רוטב חמאת סויה וג`ינג`ר
לטעמי המנה המוצלחת בארוחה,
החל בשרימפס הנהדרים עם העטיפה הקריספית הטעימה,
והרוטב שהיה כל כך טעים שהמשכתי לאכול אותו עם הלחם.
כאן נגש לשולחננו אהרוני שסיפר
שאת מנת השרימפס ומנת הדג שלאחריה הגישו בתפוח זהב
במשך כל שנות פעילות המסעדה.
שתי מנות שהקהל ביקש שוב ושוב להחזיר אותן
כשניסו להחליף אותן במנות אחרות.
פילה צ`יליאן בס
בזיגוג בלסמי וג`ינג`ר, צ`אטני פלפלים אדומים ומשמשים קרם שורש סלרי
קריספ של זוקיני ובזיליקום
דג נהדר שלראשונה אני אוכלת, בשרני וטעים מאד מאד.
 
טארט תפוחים קלאסי
תפוחי גראן סמית אפויים בקרמל, בצק עלים קריספי
גלידת דבש ולוונדר
טארט נ ה ד ר
עלות לזוג: 500 ₪
היה לי טעים ומענין.
שרות קשוב ואדיב של המלצרים. מים מולאו בכוסות לאורך
כל הערב, מבלי שביקשנו, כשסלסלת הלחמים הטעימים התרוקנה
שאלו אם למלא שוב, והביאו מה שביקשנו.
ועכשיו אני יכולה להגיד שאכלתי מנות של תפוח זהב,
כי אהרוני הוא שבנה את התפריט וגם הדריך את צוות המטבח.
ולכתית נעים לחזור תמיד, אבל אישית מתאים לי יותר לחזור
בשעות הצהרים לארוחות העיסקיות.
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה