יום שישי, 20 במרץ 2015

דוכני אוכל ביפן

פריחת הדובדבן ביפן מוציאה את כולם לרחובות כדי לצפות בעצים הפורחים. ממש חג. ברחוב המוביל לאחד המקדשים הקימו דוכני אוכל ומזכרות רבים, לכבוד האורחים הרבים שפקדו את המקום. אורחים הכוונה בעיקר ליפנים, תירים מועטים נצפו באזור.
עברתי בין הדוכנים, והתלהבתי מסוגי המאכלים הרבים והמענינים שהוכנו בהם.
מביאה מקצת הממאכלים.
מקפיץ איטריות (יאקיסובה)
מעין אוקונומיאקי: איטריות,ירקות וביצה (על האוקונומיאקי אכתוב בקרוב בנפרד)

ראיתי שימוש נרחב בתבניות שקעים. כאן הוכנסה שכבה של בלילה, מעליה עיגול קפוא כהה, והכל כוסה בשכבה נוספת של בלילה. הכלי נסגר וכך נאפה.

מאפה נוסף בתבניות שקעים, הפעם ממולא בדיונונים קטנים

שהוכנסו לתוך תבניות עם שקעים מרובים

וכך זה נראה מוכן.
טאקויאקי - מעליו רוטב חום וקצואובושי - פתיתי בוניטו (סוג של טונה) מיובשים

ירקות מוקפצים עם ביצה קשה

השימוש בשיפודי עץ נפוץ מאד ונוח לאוכל רחוב

אחת המנות שאכלנו, קערת מרק עם הרבה ירקות וחתיכות בשר. טעים מאד.

ואריציות על טופו

מחיות של ירקות שעוצבו לצורות

כשראיתי את שיפודי העץ הללו, חשבתי שיש עליהם צדפות קוקי סאן ג`ק, אבל כשטעמיתי התברר שזה בצק אורז.

אם מצאן בעינכם, לחצו על it

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה