יום רביעי, 18 במרץ 2015

הכנת מצות בבית

בערב פסח, יצאתי לראות כיצד שורפים את החמץ בשערים,
פגשתי את דליה שרעבי בפתח בית הכנסת
בית הכנסת שלפני מאה שנים בדיוק, בערב פסח,  הוקם ע"י אב המשפחה שהגיע מתימן לרחובות באותה השנה.
לאחר הביקור בבית הכנסת
הוזמנתי לראות כיצד בני המשפחה מכינים את המצות לפסח.
כידוע יש צורך למהר, ומרגע הרטבת הקמח במים ועד הכנסת המצה לתנור, אסור שיחלפו יותר מ 18 דקות
ולכן מתגיסים כל בני המשפחה. לכל אחד תפקיד, ויחד הם עוסקים במלאכת הכנת המצות.
משמח לראות שלושה דורות יחד עובדים, ומעבירים את המורשת מדור לדור.
ותודה גדולה למשפחת שרעבי שארחה אותי ואיפשרה לי לחוות את החוויה המאד מאד מרגשת הזו.






 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה