יום רביעי, 18 במרץ 2015

קארד לימון

לקראת האביב כשהלימונים גדולים עסיסיים ובעלי קליפה יפה
אני נוהגת להכין לימונים כבושים וריבת לימונים 

והיום החלטתי להכין גם קארד לימון.
המתכון מתוך פורום אוכל אורט

 קארד לימוןLemon Curdו akavishon
מצרכים:

   1. גרידה מלימון אחד (אפשר יותר לפי הטעם)
   2. ארבע ביצים
   3. כוס מיץ לימון (מאתים וחמישים מל')
   4. שלוש מאות וחמישים גרם סוכר לבן
   5. מאה וחמישים גרם קוביות חמאה בטמפרטורה החדר

אופן ההכנה:

   1. בסיר בעל תחתית עבה, לטרוף את כל החומרים למעט החמאה.






   2. לבשל חמש דקות על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב מתמיד במטרפה (או כף עץ)
   3. להנמיך את הלהבה למינימום, להוסיף את החמאה ולערבב עד שכל החמאה נבלעת.


   4. לבשל עוד שתיים עד שלוש דקות עד שבועות עולות מהסיר כאשר מפסיקים לערבב.
   5. להעביר לצינצנות מעוקרות ולשמור את הצנצנות הפוכות על לצינון מוחלט של הקארד.
   6. לשמור בקירור.

אני הכנסתי לקופסאות קטנות והקפאתי. מנסיון קודם, מחזיק מעמד מצוין שנה ויותר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה