ניוקי תמיד הצטייר לי כמשהו טעים אבל שמצריך הרבה זמן ועבודה.
בסדנא אצל מאיר השמן
לימד יניב טכניקה נהדרת להכנת ניוקי, שיצאו רכים וטעימים מאד.
ראשית יש להקפיד על החומרים: תפוחי אדמה אדומים, וקמח רגיל.
החומרים לחמש מנות:
1/2 ק"ג תפוחי אדמה אדומים
1 חלמון
30 גר' חמאה
100 גר' קמח
5 גר' מלח
אופן ההכנה
מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד שהם רכים אך עדין יציבים - לא לבשל יותר מדי.
אופים את תפוחי האדמה בתנור חם (200 מעלות) עוד 20 דקות להשחמה
מניחים חמאה בקערה ומועכים את תפוחי האדמה בעודם חמים דרך כותש תפוחי אדמה על החמאה
מוסיפים את החלמון מתבלים במלח ומערבבים,
מוסיפים בהדרגה את הקמח עד שנוצר בצק אחיד
משתדלים לא להתעסק עם הבצק יותר מדי - מינימום תנועות ידים.
מאחדים את הבצק על משטח מקומח לכדור חלק.
מעבירים לשק זילוף.
יוצרים נקניקים לא עבים על משטח זילוף
חותכים כל נקניק בצק עם קלף, לפיסות ברוחב 1 ס"מ.
שומרים על משטח מקומח.
ניתן להקפיא.
אם מקפיאים להוציא מהמקפיא ישר לסיר עם מים רותחים.
יניב ערבב את הניוי עם רוטב בולונז שתובל בנענע ועלי גפן קצוצים
מנה נהדרת.
אני כבר הכנתי מנה כפולה של ניוקי.
כל כך קל וטעים, שניכנס לרשימת המומלצים.
בסדנא אצל מאיר השמן
לימד יניב טכניקה נהדרת להכנת ניוקי, שיצאו רכים וטעימים מאד.
ראשית יש להקפיד על החומרים: תפוחי אדמה אדומים, וקמח רגיל.
החומרים לחמש מנות:
1/2 ק"ג תפוחי אדמה אדומים
1 חלמון
30 גר' חמאה
100 גר' קמח
5 גר' מלח
אופן ההכנה
מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד שהם רכים אך עדין יציבים - לא לבשל יותר מדי.
אופים את תפוחי האדמה בתנור חם (200 מעלות) עוד 20 דקות להשחמה
מניחים חמאה בקערה ומועכים את תפוחי האדמה בעודם חמים דרך כותש תפוחי אדמה על החמאה
מוסיפים את החלמון מתבלים במלח ומערבבים,
מוסיפים בהדרגה את הקמח עד שנוצר בצק אחיד
משתדלים לא להתעסק עם הבצק יותר מדי - מינימום תנועות ידים.
מאחדים את הבצק על משטח מקומח לכדור חלק.
מעבירים לשק זילוף.
יוצרים נקניקים לא עבים על משטח זילוף
חותכים כל נקניק בצק עם קלף, לפיסות ברוחב 1 ס"מ.
שומרים על משטח מקומח.
ניתן להקפיא.
אם מקפיאים להוציא מהמקפיא ישר לסיר עם מים רותחים.
יניב ערבב את הניוי עם רוטב בולונז שתובל בנענע ועלי גפן קצוצים
מנה נהדרת.
אני כבר הכנתי מנה כפולה של ניוקי.
כל כך קל וטעים, שניכנס לרשימת המומלצים.
מתכון שעושה חשק. תודה על השיתוף!
השבמחקנראה לי שהפעם האחרונה שהכנתי ניוקי היתה BC (before childre). נראה לי שבזכותך בקרוב נאכל ניוקי... :-)
השבמחקתודה!